Hatay'da 'yatırımları izleme' toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Hatayda yatırımları izleme toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2016 10:55

Hatay'da 'yatırımları izleme' toplantısı

Haberin Devamı

 Ekonomik Değerlendirme Toplantısı, Hatay Valisi Erdal Ata başkanlığında Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı toplantı salonunda yapıldı.
Ülke ekonomisine katkı sağlayan tüm değerlerin ayağa kaldırılarak ülke ekonomisinin canlandırılması maksadıyla, İçişleri Bakanlığının tüm illerde düzenlenmesini istediği toplantılar çerçevesinde Hatay’da yapılan Ekonomik Değerlendirme Toplantısı’na, Hatay Valisi Erdal Ata’nın yanı sıra Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Vali Yardımcıları Bilal Bozdemir ve Mahmut Hersanlıoğlu, İlçe Kaymakam ve Belediye Başkanları, kurum müdürleri, iş adamları ile oda ve borsaların başkanları katıldı.

Vali Ata toplantının açılış konuşmasında ekonominin hayatımızın önemli bir parçası olduğunu belirterek, “Hem birey olarak insanın yaşamında hem de kurumsal anlamda devletler için ekonomi, belirleyici bir faktördür. Güçlü bir ekonomi, her anlamda güçlü bir ülke demektir. Türkiye de, son yıllarda gerçekleştirdiği ekonomik büyümeyle, dünyanın sayılı ekonomileri arasına girme konusunda önemli bir ilerleme kaydetmiştir. Bu gelişimin ve kalkınmanın sürdürülebilir olması için yerel ve ulusal düzeyde yapılacak çalışmalar önem kazanmaktadır” dedi.

POTANSİYELİ DOĞRU KULLANMAK ASLİ GÖREVİMİZ

Hatay’ın Türkiye’nin rekabetçi yapısını güçlendiren önemli sanayi kentlerinden birisi olmakla birlikte lojistik ve turizm sektörlerinde de önemli ekonomik potansiyele sahip olduğunun altını çizen Vali Ata, “Hatay’ın sahip olduğu bütün bu avantajları ve potansiyeli doğru ve verimli kullanmak bizim asli görevimizdir. Bunu birlikte başarabilmek için ilimiz ekonomisinin tüm paydaşlarıyla bir araya gelerek görüş alış verişinde bulunmanın gerekliliğine inanıyor ve bu anlamda ekonomimizin aktörleri olarak sizlerin bu konudaki tüm istek, öneri ve şikâyetlerini dinlemeye hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Güçlü parçalardan oluşan bir bütün de güçlü olacaktır. Dolayısıyla yerel kalkınmalar, ulusal kalkınmayı, ülke ekonomisini mutlaka olumlu etkileyecektir. Bu sebeple şehirlerin, ekonomik gelişimlerini hızlandırmak adına bir yol haritası belirlemeleri önemli ve gereklidir ‘’ şeklinde konuştu.

Mehmet EZER/ HATAY,(DHA)



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!