Hatay'da görkemli kutlama

Güncelleme Tarihi:

Hatayda görkemli kutlama
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2017 13:18

Hatay'da görkemli kutlama

Haberin Devamı

 

HER YIL 18 – 24 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası’nın bu yıl kutlama programı 15 Temmuz Milli İrade Parkı’nda gerçekleştirildi.
Ulus Meydanından başlayarak Vali Ürgen Alanına oradan da etkinliğin yapılacağı 15 Temmuz Milli İrade Parkı’na Antakya Belediyesi Mehteran Bölüğü eşliğinde yürüyüş ile başlayan program vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Antakya Belediyesi’nin desteklediği ve Hatay Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Abdulkadir Teksöz’ün ev sahipliği yaptığı programa protokol temsilcileri, esnaf odası başkanları, daire müdürleri, esnaf temsilcileri, belediye meclis üyeleri, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.
Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci programda yaptığı konuşmada, "Millet olarak insanlık tarihine, kazandığı zaferler ve kurduğu medeniyetlerle iz bırakmış, damga vurmuş bir tarihi birikim ve geçmişe sahibiz. Günümüzde insanlık değerleri olarak kabul edilen “ İnsan Hakları” anlayışı binlerce yıldır aziz milletimizin sosyal hayatının bir parçası, engin kültürümüzün de önemli bir varlığıdır. Bu kültürümüzün en önemli pencerelerinden biri de Ahiliktir. İnsanı esas alan Ahilik Kültürü ve felsefesi toplum hayatımızın ortak bir paydasıdır. Ahilik, zanaat ve ticaret hayatını düzenleyen, bunu gerçekleştirirken insanlarımızı birbirine yaklaştıran ve aralarında dayanışma tesis eden bir anlayıştır. Selçuklulardan bugüne kadar, esnafımız bu ülkenin savunmasından, ekonomik kalkınmasına, eğitimden sağlığa kadar hemen her alanda belirleyici, yol gösterici olmuştur" dedi.

Konuşmasının ardından Başkan İsmail Kimyeci yılın Ahilik onur ödülünü 89 yaşındaki esnaf Ferit Bilen’e takdim etti. Program vatandaşlara yapılan çeşitli ikramlarla son buldu.  

Ramazan ÇELİK/HATAY, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!