Hatay'da 54 bin işsiz var

Güncelleme Tarihi:

Hatayda 54 bin işsiz var
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2017 17:04

Hatay'da 54 bin işsiz var

Haberin Devamı

HATAY Valisi Erdal Ata il genelinde 2016 yılında 54 bini aşkın işsiz olduğunu söyledi.
Vali Ata, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'ndaki istihdam toplantısında konuyla ilgili bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla ülke genelinde başlatılan istihdam seferberliği nedeniyle böyle bir toplantı yaptıklarını belirten Vali Ata, işsizliğin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de önemli bir sorun olduğunu vurguladı. Vali Ata "Bölgemizde ve ilimizdeki birçok işletmenin özellikle Suriye’de yaşanan olaylardan ciddi olarak olumsuz yönde etkilendiğini biliyoruz. Devletimiz bu sorunların çözümü için her türlü çabayı göstermektedir. Bu sürecin daha kolay atlatılması için hükümetimiz tarafından önemli firmalara teşvikler getirilmiştir" dedi.
Hatay'da İşkur kayıtlarına göre 54 bini aşkın işsiz olduğunu belirten Vali Ata, şöyle devam etti:
"İş yerlerinden 6 bin 948 açık iş bildirilmiş olmasına rağmen aynı yıl içinde ancak bin 929 kişi işe yerleştirilebilmiştir. 5 bin 019 kişilik talep ise İş-Kur Müdürlüğümüz tarafından karşılanamamıştır. Bizim arzumuz zor bir süreçten geçtiğimiz bu dönemde en azından 2016 yılında açık olan iş taleplerinin yeniden değerlendirilerek 2017 yılının ilk aylarında bu kadroların doldurulması ve iş arayan vatandaşlarımızın bir kısmının hiç değilse bu sayede işe yerleştirilmesidir."
Toplantıda daha s onra Sosyal Güvenlik İl Müdürü Hamit Bal "Teşvikler ve Artı İstihdam Desteği", İş-Kur İl Müdürü Ziya Yüksel ise "İşveren Bilgilendirme’’ konulu sunum yaptı.

Ramazan ÇELİK/HATAY, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!