Hatay’da 2018-2019 eğitim öğretim yılı başladı

Güncelleme Tarihi:

Hatay’da 2018-2019 eğitim öğretim yılı başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2018 16:24

Hatay’da 2018-2019 eğitim öğretim yılı başladı

Haberin Devamı

Hüseyin BOZOK/HATAY, (DHA)- HATAY’da 2018-2019 eğitim-öğretim yılının açılışı Hatay Valisi Erdal Ata’ın ilk ders zilini çaldığı Haydar Mursaloğlu İlkokulu’nda düzenlenen programla gerçekleştirildi. Hatay genelinde yaklaşık 400 bin öğrenci ilk ders zilinin çalmasıyla ders başı yaptı.
Eğitimin bir sağlıklı iklim işi olduğuna dikkat çeken İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan programda yaptığı konuşmada; “Eğer siz eğitimde sağlıklı bir iklim oluşturabilirseniz başarıyı yakalayabilirsiniz. Biz ilimizde bu iklimi hep birlikte tesis ettik ve bu sayede ilimizin eğitim başarı grafiği her geçen sene daha da yükseldi” dedi.
HATAY’DA 400 BİN ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPTI
Türkiye genelinde yaklaşık 18 milyon, Hatay'da ise 400 bin civarında öğrencinin ders başı yaptığını belirten Hatay Valisi Erdal Ata şöyle konuştu:
“Eğitim, ülkelerin gelişmişlik düzeyini belirleyen etkenlerden biri, belki de en önemlisidir. Bir ülkenin gelişmesi ancak bilim, sanayi, sağlık, ulaşım, sanat gibi her alanda topyekûn bir kalkınmayla mümkündür. Eğitim de bu kalkınmanın lokomotifi gibidir. Gelecekte bilimde teknikte daha ileri gitmek, sağlıkta, ulaşımda daha kaliteli bir hizmet almak, sanatta, sporda dünya çapında değerler ortaya koymak istiyorsak; bugün geleceğimizi şekillendirecek o insanları iyi yetiştirmeliyiz.”
Konuşmaların ardından Vali Ata, öğrenciler ile birlikte 2018-2019 eğitim-öğretim yılının ilk ders zilini çalarak ders yılının açılışını gerçekleştirdi.

FOTOĞRAFLI -GÖRÜNTÜLÜ

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!