Hatay ekonomisi masaya yatırıldı

Güncelleme Tarihi:

Hatay ekonomisi masaya yatırıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2017 12:57

Hatay ekonomisi masaya yatırıldı

Haberin Devamı

HATAY Büyükşehir Belediyesi ‘Hatay Ekonomik Gelişme Programı’ konulu toplantı düzenledi. Antakya Anemon Otel’deki toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hasan Kaya, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin ile davetliler katıldı. 
Başkan Savaş konuşmasınnda, yapılan çalışmanın Hatay’ın ekonomisini önemli katkılar sağlayacağını belirterek "EXPO 2021’i Hatay’da yapacağız. Eylül ayına kadar Hatay gastronomi şehri olsun diye UNESCO’ya başvurumuz var. Ondan da umutluyuz. İnşallah onu da başarırsak EXPO 2021’e kadar da Hatay’ın birçok sorunlarını çözmüş olacağız" dedi. 
Toplantıda söz alan ekonomist Mert Yıldız ise şu görüşleri dile getirdi:
"Hatay, 2002 yılından başlayarak 2011 yılına kadar ekonomisi yükselen bir şehirdi. Dışarıda yaşanan olaylardan etkilenen bir şehir değildi. Ama maalesef komşu ülkemiz olan Suriye’de başlayan iç savaştan sonra Hatay’da ekonomi gittikçe kötü duruma düştü. Hatay, Suriyeli nüfusu saymazsak eğer teşvik bölgesi anlamında 4'üncü bölgeye yakın. Suriyeli nüfus Hatay’a katıldığı zaman 5'inci bölgenin bile altına düşüyor. 5'inci tşvik bölgesi olarak alınırsa Hatay’a yıllık minimum 10 milyar TL’lik yatırım gelecek ve yıllık 10 bin kişiye istihdam sağlanacak."

HATAY, (DHA)
FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!