Hatasız oje sürmenin 5 pratik yöntemi

Güncelleme Tarihi:

Hatasız oje sürmenin 5 pratik yöntemi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2017 15:35

Düzgün oje sürebilmek adeta bir sınavdır. Her defasında bu kez başaracağım duygusuyla ojenin başına oturur ancak en ufak bir hareketle dışarı taşması ya da bozulmasıyla hayal kırıklığına uğrarsınız. Ancak belirli kurallara uyulduğu takdirde başarılması da mümkündür. Enseyi karartmayın, yapabilirsiniz!

Haberin Devamı

Baz oje kullanın

Oje sürerken hepimizin atladığı şey baz oje kullanmaktır. Zaten iki kat oje süreceğim bir de altına neden oje süreyim demeyin. Baz oje kullanmak hem ojenizi pürüzsüzleştirir hem de koyu renk ojelerinizi daha kolay çıkarmanıza yardımcı olur.

Hatasız oje sürmenin 5 pratik yöntemi

Oje şişenizi sallamayın

Oje sürmeden önce yaptığımız en büyük hatalardan biri de oje şişesini azimle sallamaktır. Ancak sallanan ojenin içerinde kabarcıklar oluşur ve bu da ojenizi istemediğiniz bir kıvama getirir. Bunun yerine avuç içinizle ovarak ısıtmak doğru olan yöntemdir.

Hatasız oje sürmenin 5 pratik yöntemi

Haberin Devamı

Taşmalar için vazelin kullanın

Eğer eliniz çok alışık değilse o ojenin kenarlara taşması an meselesidir. Onu temizleyeyim derken diğer parmaklarınızı da mahvedersiniz ve durum gittikçe çılgınca bir hal alır. Bunun yerine tırnak kenarlarınıza vazelin sürün. Böylece taşan ojeler rahatça silinecektir. Ayrıca taşan ojeleri parmağınızla değil asetona daldırdığınız bir kulak temizleme çubuğu kullanarak temizleyin. Böylece taşan ojeler diğer tırnaklarınızı da bozmamış olur.

Hatasız oje sürmenin 5 pratik yöntemi

Planlı sürün

Ojenizi tırnağınıza sürerken daha az hata yapmak adına parça parça sürün. Öncelikle tırnağınızın tam ortasından başlayın ve sonrasında sağına ve soluna uygulayın. Sürdüğünüz ojeleri kurutmak için oje kurutucu kullanmayın. Oje kurutucular ojenizi kuruturken tırnağınız için gerekli olan nemi de alır ve tırnak sağlığınızı bozarlar. Bunun yerine bir kaba buzlu su koyun ve tırnaklarınızı bu suda bekletin.

Hatasız oje sürmenin 5 pratik yöntemi

Haberin Devamı

Yoğun ojeden kaçının

Yoğun oje sürmek hem tırnağınızın üzerinde kalın bir katman olmasına neden olur hem de çok daha kolay bozulur. Bunun yerine ilk katı ince sürün ve tamamen kuruduktan sonra ikinci katı yine ince bir şekilde uygulayın.

BAKMADAN GEÇME!