Hatalı sürücülere ceza kesmek yerine eğitici film izletiyorlar

Güncelleme Tarihi:

Hatalı sürücülere ceza kesmek yerine eğitici film izletiyorlar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2014 13:06

- Karabük'te hayata geçirilen Önce Yaya Projesi kapsamında trafik ekipleri, kurallara uymadığını belirledikleri sürücülere ceza kesmek yerine, eğitici film izletiyor - Safranbolu Kaymakamı Bulacak: - "Safranbolu, trafik kuralları konusunda Türkiye'nin örnek ilçesi olacaktır"

Haberin Devamı

KARABÜK (AA) - AHMET ÖZLER - Safranbolu'da Önce Yaya Projesi kapsamında ilçenin en işlek caddesinde denetim gerçekleştiren trafik ekipleri, kurallara uymadığını belirledikleri sürücülere ceza kesmek yerine, eğitici film izletiyor.

İlçe Emniyet Müdürülüğünce hazırlanan, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansınca (BAKKA) desteklenen proje kapsamında Sadri Artunç Caddesi'nde içinde film gösterimi yapılan yaşam tüneli oluşturuldu.

Yayaların geçişine öncelik tanımayan ve emniyet kemeri takmayan sürücüler, ekipler tarafından yaşam tüneline yönlendirilerek film izletiliyor. Ceza yazılmasını bekleyen sürücüler, filmi görünce şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

- "Karşılıklı yaya, sürücü kültürünü geliştirerek kazaların önüne geçelim"

Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin ilçenin her köşesinde başarılı şekilde uygulandığını söyledi.

Haberin Devamı

İlçede önce yaya alışkanlığı kazandırmaya çalıştıklarını belirten Bulacak, "Safranbolu, trafik kuralları konusunda Türkiye'nin örnek ilçesi olacaktır. Bu projeyle beraber istiyoruz ki yayaların ve sürücülerin trafik kültüründe farkındalığı olsun. Bazı şeyleri biraz daha görerek yaşayalım. Karşılıklı yaya, sürücü kültürünü geliştirerek kazaların önüne geçelim" diye konuştu.

Uygulamaya katılan sürücülerden Engin Ekmekçi de ekiplerin emniyet kemeri takmadığı için ceza yazacaklarını sandığını anlattı.

Ceza kesilmeyince şaşırdığını belirten Ekmekçi, "Ceza yazmadılar. Bu eğitimden memnun oldum. Bundan sonra daha dikkat edeceğim. Uzun yolda kemer takıyorum ama kısa mesafede ihmal ediyoruz. Bundan sonra dikkat edeceğim" diye konuştu

Sürücü Sebahattin Küçükbay da ölümcül kazaların önlenmesi adına uygulamanın güzel olduğunu, tanıtım filmini herkesin izlemesi gerektiğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!