Hatalar

İLK 45 dakikada hem kötü oynadık, hem de sahaya kötü bir takım sürdük. Emre, Nihat ve Necati gibi futbolcuların sakatlığı Milli Takım için büyük dezavantajdı.

Ama onların yokluğunda bile orta sahada sadece Selçuk ile mücadele etmek en büyük yanlışımızdı. Orta sahada Yıldıray’dan ümitliydik. Ama Yıldıray, topla diklemesine oynamaktansa, hep yana ve sola kaçtı. Hasan Şaş, geriye dönüp orta alana yardıma koşacağına, tam tersini yaptı. Sadece Hakan Şükür ile gol pozisyonu bulabildik 45 dakikada. O pozisyonda Volkan’ın degajından doğdu.

Sonuç olarak Fatih Terim, Danimarka maçının ilk yarısına garip bir takım sürmüştü.

İkinci yarıda Hüseyin ve Okan’ın oyuna girmeleriyle, orta alanı daha kalabalık tuttuk ve Selçuk’a destek verip mücadeleye girdik. Rakibe pas yaptırmadık. Oyuna hakim olmamızla birlikte pozisyonlar bulmaya başladık.Okan’ın golü -biraz şans da olsa- çok güzeldi. Tümer’in frikiği muhteşemdi.

Kol değil omuz

Fatih Tekke
ve Hakan Şükür’ün kaçırdığı goller bu iki golcünün şanssızlığının eseriydi. Golcülere değinmişken, Ümit Karan’ı hatırladım. Tam onun maçıydı. Ama ne yazık ki, Ümit Karan takımda değildi.

Tam işler yolunda gidiyor derken, bir kademe hatasından gol yedik. Aslında bu gole çok da şaşırmamak lazım. Evet Alpay iyi oynadı belki ama maç eksikliğiyle onu sahaya sürmek bir riskti. Onun yerine Koray pekala oynayabilirdi. Danimarka’nın golü için el-kol tartışmalarına girmiyorum. Çünkü rakip topu koluyla değil, omuzuyla aldı. Kaldı ki, koluyla bile alsa, yardımcı hakemin o pozisyonu görmesi mümkün değildi.

Şimdi önümüzde Ukrayna maçı var. Ukrayna kontratak takımı. Bugüne kadar baskıya dayalı bir oyun oynamadılar. Bizim orada kontratak oynamamız gerekiyor. Kontratak futbol onların oyun planını bozacak, sonuca gitmelerine zorlaştıracaktır.
Yazarın Tüm Yazıları