Hatalar

iKİ farklı görüntüde bir Fenerbahçe vardı dün gece ve ilk yarıda yediği gol herşeyi bitirdi. Yenilen bu gol baraj ve pozisyon hatasından kaynaklandı.

Bu tip maçlarda böyle bir hata yapılmamalı. İstanbul’daki ilk maçı 1-0 kaybetmek işin sonu değildi. Zaragoza’da yenilen bu gol de bana göre sonu getirmemeliydi. F.Bahçe deplasmanda da kazanabilirdi. Ancak böyle bir gol yiyip, bu kadar yavaş oyanayan bir takım maça ortak olamazdı. Sürekli geriye oynayan, yavaş, topu ileride oyuna sokamayan, iki pas yapamayan bir Fenerbahçe vardı ilk yarıda.

İkinci yarıda F.Bahçe’nin görüntüsü değişti. Daha çabuk oynamaya, hızlı hücuma kalkmaya, gol pozisyonu üretmeye başladı. Bu arada kalesinde de gol pozisyonları gördü, ama en azından daha şahsiyetli bir futbol oynuyordu. Savio’nun attığı gol farkı ikiye çıkardı. Defansın yine hatası vardı, ama şu gerçeği de göz ardı etmemek lazım, Savio mükemmel vurdu. Bu noktada Ümit ve Servet’in ona vurdurmaması lazımdı. Tabii fark 2 olunca Real Zaragoza rahatladı.

Yetmezdi yetmedi

Yalnız dediğim gibi F.Bahçe ikinci yarıda 3-4 pozisyon buldu. 1-0 yenikken Anelka dönüp vuramadı. Bir tanesinde Serkan pozisyona girdi, topu önüne almaya çalıştı, bunu yapmayıp vursa 2 metreden gol yapabilirdi. 2-0 olduktan sonra Alex’in golü dışında yine Anelka’nın kaçırdığı fırsat var. Yani, ikinci yarıda maça asılan, rakibine ezilmeyen bir Fenerbahçe vardı. Ne var ki İstanbul’daki ilk maçtaki ve Zaragoza’daki ilk yarıdaki kötü futboldan sonra, sadece 45 dakika iyi oynaması tur için yetmezdi, yetmedi de.

F.Bahçe, Türkiye için iyi takıma sahip olabilir, ancak Avrupa maçlarında zaafları ortaya çıkıyor. Geri dörtlüsü oyuna giremiyor, yavaş oynuyor. Bir gerçek daha var ki Fenerbahçe’nin orta sahasının bir değil, bir kaç tane kaliteli, şahsiyetli, oyunu idare edebilecek, takımı atağa kaldıracak oyunculara ihtiyacı var. Elinde bunları yapabilecek adamlar var mı, derseniz belki Kemal ile Mehmet Yozgatlı’yı kazanabilirlerse, olabilir. Tamam ileride Anelka, Alex, Van Hooijdonk, Nobre var, ama onlara ileri oynayan, gol pozisyonu yaratan, orta saha oyuncuları lazım. Aurelio ileriye oynayan bir orta saha değil. Ayrıca Anelka ve Nobre gibi oyuncular ileride sadece top bekliyor. Biraz da gelip topun alınıp ileri taşınmasına yardımcı olmaları gerekirdi.

Macera bitti

Real Zaragoza’nın Savio dışında yıldızı olan bir takım değil. Ama akıllı oynuyor, orta sahayı iyi kapatıyor ve yardımlaşıp, topu iyi kullanıyorlar.

Şimdi deniyorki F.Bahçe Avrupa’da oynadıkça tecrübe kazanıyor, ama bu sene de gitti. Tamam kadroda genç oyuncular var da, bu oyuncuların çoğu zaten kullanılmıyor. Kim tecrübe kazanıyor? Bu takımın Van Hooijdonk’u da kazanması lazım. Hollandalı futbolcu bu takıma her zaman faydalı olur. Şimdi F.Bahçe şampiyon olursa önümüzdeki sezon için Avrupa hedefine yönelecek. Yalnız Avrupa’da nasıl oynaması gerektiğini öğrenmesi lazım. Bir macera daha bitti. Şimdi bütün hesap lig ve Türkiye Kupası için yapılmalı.
Yazarın Tüm Yazıları