Hata oranı çok

FENERBAHÇE’nin bir sürü eksiği var. Bir de ligde mağlup olmuş, Hacettepe yenilgisinin de moral bozukluğu bulunuyor. Böyle bir havada Porto karşısına çıktılar. Dün geceki maç farklıydı. Çok da erken iki farklı yenik duruma düştüler.

Nasıl bir takım Fenerbahçe çözmek güç. Yedek kulübesi de çok zayıf. Oyuna girip, havayı değiştirecek bir isim yok. Böyle bir takım dün gene de oyunun büyük bölümünde etkili oldu. Ama savunmadaki hatalar akıl alacak gibi değil.

Avrupa arenasında mücadele eden bir takım bu kadar komik ve basit goller yememeli. Böyle gol yersen, maçı da kazanma şansın yok olduğu gibi puanla evine dönmen de mucizelere kalıyor. Fenerbahçe kötü goller yese de savunmada büyük hatalar yapsa da oyunu kafa kafaya getirmeyi başardı. İki üç tane de net pozisyon buldular ve değerlendiremediler.

Volkan pimi çekilmiş bomba gibi

Son dakikalarda Lugano’nun Porto savunma oyuncusu tarafından formasından tutulup çekilmesi ve yere düşürülmesi kesin penaltı. Hakem hiç oralı olmadı. Zaten bu tip maçlarda hakemler evsahibine yüzde 20’lik bir tolerans gösterir.

Porto’nun temel futbol anlayışı Fenerbahçe’den iyi. Topu kullanan daha çok Fenerbahçe. Nasıl kullanıyorlar, geriye doğru. Topu orada çeviriyorlar. İleri gidemiyorlar. Herkes iyi niyetli bu yüzde yüz ama ağırlıkları yok oyunda. Emre daha formsuz. 10 top alıyor, 8’inde yerde kalıyor. Maldonado’da büyük bir çıkış var. Dün gece de çok çalıştı. Fenerbahçe’nin vazgeçilmezi oldu. Topu nereye vereceğini biliyor. Müdahaleleri de çok iyi.

Volkan abuk subuk işlerine dün gece de devam etti. Fenerbahçe kalesini koruyorsan böyle laubali olmayacaksın. Topa vuramıyor, ileri çıkıyor. Üzerine gelen topu kolunun altından kaçırıyor. Ona yakışmayacak goller yiyor. Volkan’ı kimse çalıştırmıyor mu? Bu takımın kaleci antrenörü yok mu? Volkan, pimi çekilmiş bomba gibi. Kalecisi ve stoperi bu kadar çok hata yaparsa Fenerbahçe’nin işi kolay olmaz.

Fenerbahçe kötü bir başlangıç yaptı. Bundan sonra bir üst tur için evlerindeki maçları kazanmak zorundalar ve Avrupa arenasında da hata oranını çok aza indirmek mecburiyetindeler.





Yazarın Tüm Yazıları