Hastaneye gitmenize gerek kalmayacak! Her şeyi bu çözecek...

Güncelleme Tarihi:

Hastaneye gitmenize gerek kalmayacak Her şeyi bu çözecek...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2017 19:52

Kullanıcıların sağlık bilgilerine daha kolay ulaşması ve takip edebilmesi için harekete geçen Vivoo, idrar testlerini hastane veya sağlık merkezlerine gitmeden yapılabilmesini sağlayan bir çubuk (strip) geliştirdi. 10 farklı testin yapılabildiği Vivoo’da çıkan sonuçlara göre kullanıcılara tavsiyeler veriliyor.

Haberin Devamı

SAĞLIK ve metabolizmik durumumuz hakkındaki en ayrıntılı bilgileri kan veya idrar testlerinden alabiliyoruz. Bu testleri yapmak için hastanelere veya sağlık merkezlerine gitmek şart.

Hastaneye gitmenize gerek kalmayacak Her şeyi bu çözecek...

Girişimciler kullanıcıların sağlık bilgilerine daha kolay ulaşması ve takip edebilmesi için harekete geçti. Gözde Büyükacaroğlu ve Miray Tufan tarafından hayata geçirilen ‘Vivoo’ adındaki girişim, kullanıcıların idrar testlerini evde yapabilmesini sağlıyor. Vivoo’nun iyi yaşam (wellness) asistanı olduğunu ifade eden Büyükacaroğlu, “Kullanıcılara bir paket içerisinde çubuk (strip) veriyoruz. Bu çubuk üzerinde 10 farklı parametreyi ölçebilmemiz için kutucuklar var. İdrar bu noktalara temas ettiriliyor. Daha sonra kullanıcılar, geliştirdiğimiz akıllı telefon uygulamasıyla bu Vivoo’nun fotoğrafını çekiyor. Bu bilgiler uygulama tarafından analiz ediyor ve kullanıcılara tahlil sonuçlarını ve buna bağlı olarak tavsiyelerimizi sunuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

ENFEKSİYON VAR MI?

Hastaneye gitmenize gerek kalmayacak Her şeyi bu çözecek...

Vivoo çubuğunun üzerindeki parametrelerle kullanıcıların, böbrek, karaciğer, idrar yolları, beslenme alışkanlıkları hakkında bilgi sahibi olabileceğini anlatan Büyükacaroğlu, şunları söyledi: “Kullanıcılar şeker hastası olup olmadığını öğrenebilir veya yeterli su alıp almadığını fark edebiliyoruz. Parametrelerin birbirleriyle olan ilişkileri sayesinde de çok farklı anlamlara gelen geniş bir yelpazeden kişinin genel durumunu anlayabiliyoruz. Bunlara bağlı olarak da beslenme alışkanlıklarıyla ilgili tavsiyeler vererek kişinin daha iyiye gitmesini hedefliyoruz. Örneğin; idrar yollarınızda bir enfeksiyon olup olmadığını veya ne kadar su içtiğinizi anlayarak bunlara göre beslenme alışkanlıklarınızla ilgili tavsiyeler alıyorsunuz. Basit bir enfeksiyonun varlığında bağışıklık sisteminizi arttırıcı gıdalar veya asidik beslendiğinizde alkali gıdalardan öneriler sunan bir sistem sunuyoruz.”

Haberin Devamı

TAVSİYELER VERİYOR

İş modellerinin idrar çubuğunun satışıyla ve verilen tavsiyeler üzerine kurulu olduğunu belirten Büyükacaroğlu, “İdrar çubukları parametrelere göre insan hayatında karşılık bulacak tavsiyeler veriyor, aynı zamanda bunları da idrardan baktığı için kişinin objektif datasıyla çalışıyor. Böylelikle Vivoo, dün akşam aldığınız alkolün karaciğerinizi ne kadar yorduğunu anlayabiliyor ve karaciğerinizi rahatlatacak besin önerileri sunuyor. Herhangi bir tanı ya da tedavi amacımız yok, sadece beslenme alışkanlıklarımızdaki ufak değişikliklerle nasıl daha iyiye gideceğimizi gösteriyor. Sisteme yakın zamanda, egzersiz ve uyku takibi de eklenerek bütüncül bir iyi yaşam asistanı olmayı hedeflemekteyiz” dedi.

Haberin Devamı

ABD’DEN SATIŞA BAŞLAYACAK

Global bir ürün geliştirdiklerini ve bu amaçla satışa başlamak için en uygun yerin ABD olduğunu belirten Büyükacaroğlu, “Bu alanda tecrübe sahibi, networkü olan yatırımcılarla görüşmek ilk amacımızdı. 500 İstanbul’dan bu ay içerisinde yatırım aldık. Şimdiden networkleri ve isimleri dahi bize çoğu kapının açılmasını sağlıyor. Mart ayında Kickstarter’la ürünü pazara sunmayı hedefliyoruz” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!