Hastanelerde Moda Rüzgarı

Güncelleme Tarihi:

Hastanelerde Moda Rüzgarı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2015 11:31

GÜNLERİNİN BÜYÜK BÖLÜMÜNÜ, NÖBET GÜNLERİNDE İSE 24 SAATİNİ HASTANEDE GEÇİREN DOKTOR VE HEMŞİRELER, GİYDİKLERİ ÜNİFORMALARIN SEÇİMİNDE DE MODAYI YAKINDAN TAKİP EDİYOR.

Günlerinin büyük bölümünü, nöbet günlerinde ise 24 saatini hastanede geçiren doktor ve hemşireler, giydikleri üniformaların seçiminde de modayı yakından takip ediyor.
Bayram ve resmi tatil demeden, yoğun iş yükü altında çalışan doktor, hemşire ve sağlık personelleri günlerinin büyük bir bölümünü geçirdiği hastanelerde modadan da vazgeçmiyor. Sağlık personellerine üniforma, saba terlik üreten firmaların başında gelen Çizgi Medikal Genel Müdürü Anestezi Teknisyeni Atilla Ayar, sağlık çalışanlarının modayı yakından takip ettiğini söyledi. Firmalarının kendisinin de hastane çalışanı olmasının da etkisiyle sağlık çalışanlarının iş kıyafetlerini seçimlerindeki talep ve beklentilerini iyi tespit ettiklerini belirten Ayar, “Modaya ayak uyduran sağlık çalışanları, daha şık tasarlanmış, daha çok renk ve desen çeşitliliğine sahip üniformaları tercih ediyor” diye konuştu.
Hastanelerde üniforma giymenin yasal bir zorunluluk olduğunun altını çizen Ayar, Türkiye’de son yıllarda genç sağlık çalışanlarının özel ve kamu sektöründe işe başlamasıyla modanın sağlık alanında daha çok ön plana çıktığını söyledi. Sağlık personellerinin şık ve göze hoş gelen üniforma ve sabo terlik modellerini daha çok tercih etmeye başladığını vurgulayan Ayar, “Günlerinin büyük bölümü hastanede geçen sağlık çalışanları, işte daha şık giyinmek istiyorlar. Çizgi Medikal olarak sağlıkçıların beklenti ve taleplerine yönelik, şık, yenilikçi model ve tasarımlar üretiyoruz” dedi.
DOKTORLAR İSİMLİĞİ SEVDİ
Firma olarak 2007 yılında doktor, hemşire ve sağlık personeli önlüklerine isimlik yazmaya başladıklarını ve isimlik yazılan önlüklerin beğenildiğini ifade eden Ayar, “Doktor ve hemşireler firmamız tarafından geliştirilen Dr. Greys modelini de tercih ediyorlar. Sabo terlikte biyeli ve çiçekli sabo terlik de tercih ediliyor” diye konuştu.
VATAN ŞAŞMAZ’DA KAMERA KARŞISINA GEÇMİŞTİ
İzmir’de kurulan Çizgi Medikal, 2005 yılında 25 metrekarelik bir alanda üretime başlarken, ürünlerini ise iki yıl sonra internetten satışa sundu. Terzinin bile bulunmadığı bölgelere kargo ile sağlık önlüğü ulaştıran firma, 2009 yılında Dr. Greys Modelini geliştirdi. Ünlü manken Vatan Şaşmaz’ın katalog çekimleri için kamera karşısına geçtiği yeni model, doktor, hemşire ve sağlıkçılar arasında büyük ilgi gördü. Şu an 10 farklı çeşit sunan firma, ülke geneline online satış sitesi üzerinde önlük, sabo terlik ve spor ayakkabısı gönderiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!