Hastaneler içler acısı

30 MAYIS Pazartesi gecesi saat 24.00, yer Hacettepe Hastanesi Çocuk Acil bölümü.

Rahatsızlanan 15 aylık kızıma bir çare bulabilmek amacı ile diğer çocuğumu bir yakına emanet edip, eşimle birlikte girdik acilden.
Girmez olsaydık, bir sıra, bir bağırtı, bir telaş. Sanki Afganistan’da bir hastanenin acilindeyiz.
Hemen oradakilere ne yapacağımı sorarak bir sıraya giriyorum ve öğreniyorum ki girdiğim sıra, muayene için sıra alma sırası imiş!
Yani önce bu sırayı bekleyip, bir tıp öğrencisi tarafından tayin edilecek sırayı alıp, asıl muayene sırasına geçiliyor, sistem bu...
Bu arada etrafıma bakıyorum bir kadının her iki kızı da durmadan kusuyor ve kadın çaresizlik içinde henüz ilk sırayı bitirmeye çalışıyor.
Çocuklar belli ki bir şeyden zehirlenmiş bu bile sırayı katiyen aşamıyor. Benim kız desen ağlaya ağlaya ha çatladı, ha çatlayacak.
Güvenliklerle, oradaki herkesle kavga ediyoruz. Bağırıyoruz, çağırıyoruz hiçbir faydası yok.
O canım mis kokulu, yataklarda yatası bebelerimiz acı içinde kıvranırken, parti reklamları geliyor aklıma ve gülüyorum sinirden.
‘Her hastanede muayene olabilirsiniz, sıra yok beklemek yok’ vs.
Ve bu karmaşa bu zulüm dolu saatler süren bekleyiş sonrasında sadece yalandan göz ile çocuğum muayene edilerek sabah 04.30 da eve doğru yollanıyoruz.
Bu mu dur vatandaş olarak layık olduğumuz durum. Ve bu bir çocuk acil. Dayanacak direnecek gücü olmayan bebelere müstehak mıdır bu?
Başkentte durum böyle ise taşrada ölüyor mu bebeler.
Ne diyeyim yazıklar olsun...
Levent BÜYÜKKOÇOĞLU

Biyomühendisler istihdam istiyor


GEÇTİĞİMİZ 10 yıla ve biyomühendislik eğitimi veren üniversite ve kontenjanlarındaki hızlı artışa rağmen, biyomühendis istihdamı yaratacak yasal düzenlemeler konusunda neredeyse hiçbir çalışma yapılmadı.
Ülkemizde biyomühendislik çatısı altındaki lisans eğitimi veren 19 üniversite var. Biyomühendislerin meslek alanlarını ilgilendiren birçok Bakanlık mevzuatının istihdam edilebilecek personel niteliklerinin tanımlandığı maddelerinde, meslek dalı olarak ‘Biyomühendislik’e yer verilmemiştir. Bu nedenle biyomühendisler, aldıkları çok disiplinli eğitim sayesinde rahatlıkla çalışabilecekleri birçok meslek alanında çalışma şansı bulamamış ve hak kaybına uğramışlardır. Yapılan çalışmalar sonucunda çeşitli tarihlerde Bakanlıklara resmi yazılar yazılmış, ancak henüz olumlu bir sonuç alınamamıştır.
12 Haziran seçimleri sonrasında yeni TBMM’den talebimiz, meslek alanlarımızı ilgilendiren yasal düzenlemelerde, her geçen yıl daha fazla sayıda mezun veren biyomühendislik mesleğinin dikkate alınması ve biyomühendislerin istihdamını yaratacak şekilde mevzuatların düzenlenmesidir.
TMMOB Kimya Mühendisleri Odası

KISA... KISA...


“HALİT Çelenk’i Anıyoruz” konulu toplantı 11 Haziran Cumartesi 14.00’de yapılıyor. Konuşmacılar: Türey Köse, Serpil Güvenç (Ahmet Rasim Sokak No: 14 Çankaya)

GÜNÜN SÖZÜ

“Sözcüklerin gücünü anlamadan insanların gücünü anlayamazsınız.”
(Konfüçyus)
Yazarın Tüm Yazıları