Hastanedeki 6 yeni birim için açılış

Güncelleme Tarihi:

Hastanedeki 6 yeni birim için açılış
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2017 11:35

Hastanedeki 6 yeni birim için açılış

Haberin Devamı

MENEMEN Devlet Hastanesi bünyesindeki Palyatif Bakım Servisi, Mahkum Kliniği ve Ek Poliklinik Binası ile daha önce hizmete başlatılmış olan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, Yoğun Bakım Ünitesi ve Denetimli Serbestlik Polikliniği'nin de resmi açılışları düzenlenen törenle toplu olarak gerçekleştirildi.
Menemen Devlet Hastanesi Bahçesi'nde düzenlenen açılış törenine; Menemen Kaymakamı Gülihsan Yiğit, Menemen Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Hocaoğlu, AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, Menemen İlçe Sağlık Müdürü Dr. Semra İper, sağlık tesisleri yöneticileri ile hastane çalışanları ve diğer davetliler katıldı. Yeni birimleri tanıtan Menemen Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Nusret Ayaz, "Bize verilen görevin ağırlığını ve yeni birim kurmanın zorluklarını biliyorduk, ancak aldığımız destekler gün geçtikçe motivasyonumuzu arttırdı. Hastanemizin çeşitli alanlarında Menemen halkımızın da katkılarını alarak yaptığımız tadilatlar ile nitelikli hizmet birimlerini sırasıyla başlattık. Ancak henüz ihtiyacımız bitmiş değil. Daha iyi hizmet için 22 odalı ek bina ihtiyacımız var ve buna yönelik projemizi başlattık bir an önce onunda sonuçlanmasını arzu ediyoruz" dedi.
İzmir Kuzey KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu da "Bizler sağlık yöneticileri olarak ülkemizde son 15 yılda sağlıkta yaşanan gelişmelerin içinde bulunmaktan gurur duyuyoruz. Geçmişte hastalarımız sağlık kurumlarından hizmet almakta zorluklar yaşıyordu. Bugün ise sağlık hizmeti sunan birimlerimizi halkımızın ayağına götürüyoruz. Diğer yandan Menemen Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet alan hastalarımıza dokunacak yeni hizmet noktalarının açılışını da gerçekleştirmekteyiz. Burada ana hedefimiz hastalarımızın tüm ihtiyaçlarını geldikleri hastanede nitelikli hizmet ile karşılayabilmek. Bugün açılışı yapılan yeni birimler de halkımıza bu yönde hizmet sağlayacaktır" diye konuştu.
Menemen Devlet Hastanesi’ne katkıda bulunan hayırsever Zehra Karasulu ve ailesini sahnede karşılayan Milletvekili Kerem Ali Sürekli ise teşekkür belgesi vererek çiçek takdim etti. Kurdele kesilerek yapılan açılışın ardından, hizmete giren birimler gezildi.
Menemen Devlet Hastanesi Dahiliye Servisi’nin bir bölümü Palyatif Bakım Servisi’ne dönüştürülerek 10 yatak kapasiteli serviste nitelikli hizmet sunumu planlandı. Palyatif bakım gereksinimi olan hastaların uzun süreli tedavi ve bakımları yapılarak yaşam kalitelerinin arttırılması hedeflendi. İdari hizmetlerde kullanılan D Blok, artan hasta sayısı ve daha çok polikliniğe ihtiyaç duyulması nedeni ile tadilatı yapılarak 5 adet poliklinik odasına dönüştürüldü. Oluşturulan bu alanda 2 adet Göğüs Polikliniği ile SFT odası, Kalp Damar Cerrahi ve Plastik Cerrahi Poliklinikleri hizmete başlatıldı. Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumlarının danışmanlığı ile A Blok bodrum katında yapılan tadilatlarla 'Mahkum Kliniği' oluşturuldu. Yönetmeliklere uygun nitelikte düzenlenen klinikte ayaktan muayene ve yataklı tedavi hizmeti verilmeye başlandı. Mahkum kliniğinde poliklinik odasının yanı sıra yataklı tedavi için 3 erkek, 2 kadın ve 2 çocuk kapasiteli servis odaları bulunuyor.

İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF
 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!