Hastanede yangın tatbikatı

Güncelleme Tarihi:

Hastanede yangın tatbikatı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2017 11:11

Hastanede yangın tatbikatı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ALANYA Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi sağlık çalışanlarına, Acil Durum ve Afet Yönetimi Eğitimi ile Uygulamalı Yangın Tatbikatı düzenlendi.

Genel hayatı etkileyecek düzeyde bir doğal afet sonrasında hastaneye gönderilen hasta ve yaralıların teşhis ve tedavisinde başarılı bir şekilde organize olmak, afet nedeniyle hastane içinde oluşabilecek panik ve kargaşayı önleyebilmek amacıyla düzenlenen tatbikatta, sağlık çalışanlarına acil durum ve afetle karşılaşıldığında yapılması gerekenler anlatıldı.

Yangın alarmının verilmesiyle 112 ve itfaiyeye yangın ihbarı verildi. Alanya İtfaiye Müdürlüğü ve hastane işbirliğinde yapılan tatbikatta, senaryo gereği yoğun bakım servisinde çalışan bir sağlık çalışanı yangını farkedip haber verdikten sonra yangın butonuna bastı. Bir yandan söndürme işlemi yapılırken diğer yandan tahliye işlemlerine başlandı. Hem görevli personel hem de itfaiye ekipleri tarafından o anda orada bulunan kişilerin, hasta tahliyesine başlandı. Yaralılara olay yerinde müdahale edildi. İlk müdahalesi yapılan hastalar daha sonra sedye ile acil servis birimine taşındı. Bu arada güvenlik personeli olay yerinin emniyetini sağlarken teknik birim personeli de gerekli gördükleri noktaların elektrik enerjilerini kesti.

İtfaiye ekipleri tarafından sağlık çalışanlarına hastanenin bahçesinde verilen eğitimde, yangın söndürme tüpleriyle birlikte yanan ateşi nasıl söndürebilecekleri uygulamalı anlatıldı. İtfaiye ekipleri bahçede bir ateş yakarak yanıcı malzemeye göre hangi yangın tüpünün seçilmesi ve yangın tüplerinin nasıl kullanılması gerektiği hakkında sağlıkçıları ilgilendirdi. Sağlık çalışanları daha sonra yanan ateşi söndürme işlemini uygulamalı gerçekleştirdi.

Hastane Başhekimi Tevfik Yazan, “Olası bir yangında hem kendimizi hem personelimizi test ettik. Sonuçtan memnunuz. Gerçeği aratmayan yangın tatbikatını çalışanlarımız başarıyla gerçekleştirdi" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!