Hastanede sertifikalı kupa eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Hastanede sertifikalı kupa eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2018 17:26

Hastanede sertifikalı kupa eğitimi

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - SAĞLIK Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları (GETAT) Merkezi'nde, 'sertifikalı kupa eğitim' programı düzenlendi.
Sertifikalı kupa eğitim programına, 5 uzman hekim, bir araştırma görevlisi asistan hekim, 11 pratisyen hekim olmak üzere toplam 17 sağlık görevlisi katıldı. Mersin, Aydın, Isparta, Burdur ve Denizli'den de uzmanların katıldığı program 4 gün sürdü. Konuyla ilgili bilgi veren GETAT sorumlusu ve Hastane Başhekim Yardımcısı Uz. Dr. Galip Neşet Cerit, kupa uygulamasının deri altında birikmiş, vücutta hastalıklara neden olan toksin kanın vakumlanarak dışarı alınması işlemi olduğunu söyledi.
Tamamlayıcı tıp eğitimlerini içeren ve halk arasında 'hacamat' olarak da bilinen kupa uygulaması eğitimi kursunun, hekim ve diş hekimlerine yönelik bir program olduğuna değinen Dr. Cerit, "Sağlık Bakanlığının düzenlediği sertifika programına katılan kursiyerler hem teorik hem de uygulamalı olarak eğitim aldı. Eğitimin sonundaki sınavı başarı ile tamamlayan hekimler, kupa uygulamalı sağlık hizmetleri için yetkili hekim oldu" dedi.
Tamamlayıcı tıbbın en önemli özelliğinin insan bedenine bir bütün olarak bakması olduğunu belirten Uz. Dr. Galip Neşet Cerit, hastalıkları yavaşlatmak, tedavi etmek ve aynı zamanda kişinin hastalanmasını da önlemeyi amaçladıklarını ifade etti. Çağdaş anlamda tamamlayıcı tıp yaklaşımında vücudun iç dinamiklerini harekete geçirerek gerekli iç dengeyi kurmak ve kişileri sağlığına kavuşturmanın amaçlandığını vurgulayan Dr. Cerit, "Vücutta hastalanan bir hücre dahi olsa tüm bedeni etkileyebilir. Sistemin, herhangi bir aşamasında aksamalar olursa tüm vücudu etkiyecek ve farklı bir bölgede dengeyi bozabilecektir, bu eğitimler sayesinde çağdaş tamamlayıcı tıptan faydalanmak mümkün olmaktadır" dedi.
GETAT sorumlu hekimi Dr. Dündar Kaçar da verimli bir eğitim olduğunu, eğitime katılan hekimlerin dosyalarının düzenlenerek Sağlık Bakanlığı'na gönderildiğini ifade etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!