Hastanede 'Sağlıkta Kalite' değerlendirmesi

Güncelleme Tarihi:

Hastanede Sağlıkta Kalite değerlendirmesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2017 09:34

Hastanede 'Sağlıkta Kalite' değerlendirmesi

Haberin Devamı

Mahir ALAN/ ADIYAMAN (DHA)- ADIYAMAN Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlıkta kalite ve değerlendirme toplantısı yapıldı.

Hasta ve çalışan güvenliği ile hasta ve çalışan memnuniyetinin sağlanmasını esas alan Sağlıkta Kalite Standartları ile bu standartların uygulanmasına ilişkin usul ve esasları düzenleyen 'Sağlıkta Kalitenin Geliştirilmesi ve Değerlendirilmesine Dair Yönetmelik' kapsamında hastanede kalite değerlendirmesi yapıldı. Sağlık Bakanlığı 'Sağlıkta Kalite' değerlendiricileri tarafından yapılan değerlendirmede hasta ve çalışan güvenliği standartları başta olmak üzere sağlık hizmeti sunum kalitesi standartları yerinde görülerek değerlendirildi. Hastane yönetimi ve çalışanların ekip ruhuyla, büyük özveriyle katkı sağladıkları kalite çalışmaları yerinde değerlendirmesi başarılı bir şekilde tamamlandı.

Hastane Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Fatih Doğan, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Sağlıkta dönüşüm kapsamında, hastanelerin hizmet sunumunda yapılan iyileştirme çalışmalarının temeli olan Sağlıkta Kalite çalışmalarını önemsiyor ve önceliyoruz. Sağlıkta Kalite çalışmaları hem hasta güvenliği ve memnuniyeti hem de çalışan güvenliği ve memnuniyeti açısından çok önemlidir. Bu kapsamda hastanemizde Kalite çalışmaları titizlikle yürütülmektedir. Ayrıca bu değerlendirmenin yerinde eğitim olması ve gelen değerlendirici ekibin bu anlamda hastaneye farklı bakış açısıyla sağladığı katkılar bizim için önemlidir. Hastanemizdeki sağlık hizmetlerini, kalite standartları çerçevesinde ve özenle sunan tüm çalışanlarımıza ve katkılarından dolayı Bakanlık değerlendirici ekibine teşekkür ederim."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!