Hastanede konserli kutlama

Güncelleme Tarihi:

Hastanede konserli kutlama
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2017 10:19

Hastanede konserli kutlama

Haberin Devamı

İZMİR Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Palyatif Bakım Servisi çok amaçlı salonunda hasta ve hasta yakınlarına yönelik düzenlenen müzikli eğlence ile 'Dünya Palyatif Bakım Günü' kutlandı.

Hastane yönetiminin organize ettiği kutlamaya serviste yatarak tedavi gören hastalar ve onlara refakat eden yakınları katıldı. Hastane Yöneticisi ve Eğitim Görevlisi Uzm. Dr. Enver Yalnız, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Feriha Öz, servis doktor ve hemşireleri hastaları odalarında tek tek ziyaret ederek çiçek takdim etti. Konak Halk Eğitim Merkezi'nde müzik eğitimi veren ve aynı zamanda ud sanatçısı olan Hüseyin Sarısaltık ve solist Filiz Topçugil'in verdikleri mini konserde, Türk Sanat Müziği şarkılarına eşlik eden hasta ve hasta yakınları, sağlık çalışanlarıyla birlikte pasta keserek keyifli dakikalar geçirdi.

Hastane yönetimi ve servis çalışanları ile bir araya gelerek sohbet eden hasta ve yakınları Palyatif Bakım Ünitesi'nden aldıkları sağlık hizmetinden çok memnun olduklarını ifade ederek, tüm çalışanlara emeklerinden dolayı teşekkür ettiler. Serviste uzun zamandır tedavi gören Hulusi Kemal Akyel, "Buradaki olanak ve ortam sayesinde evimde gibiyim. Doktor ve hemşirelerimizin yakınlıkları, ilgileri ve güler yüzleri insana ilaç gibi geliyor. Hepsinden Allah razı olsun. Bugün bizler için düzenledikleri eğlenceyle çok mutlu olduk, hatırlanmak ve değer görmek çok güzel. Herkese çok teşekkür ederim, sağlıkçılarımız her daim var olsunlar" dedi.

BÜYÜK MORAL OLDU

Konuşmakta güçlük çeken Alzheimer ve KOAH hastası 79 yaşındaki Ahmet Erdoğan adlı hasta çok amaçlı salonda verilen mini konserde söylenen şarkıların etkisiyle vücut diliyle tepki vererek, refakatçisi olan gelini İkbal Erdoğan'ı şaşırttı. Babasının mutluluk tepkisine sevinerek duygu dolu anlar yaşayan Erdoğan, "Babam hastalığından dolayı konuşamıyor ancak bugün elleriyle bakışlarıyla tepki vererek müziği dinledi. Kendisini ziyarete gelen sağlık çalışanlarının elini sıktı. Onu mutlu görmek beni çok duygulandırdı. Babam ve kendi adıma hastaneye, tüm çalışanlara bu anlamlı etkinlik ve konser için çok teşekkür ediyorum. Hem hastalarımıza hem de bizlere büyük moral oldu" diye konuştu.

"HASTALARIMIZI VE AİLELERİNİ YALNIZ BIRAKMAMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Hastane Yöneticisi ve Eğitim Görevlisi Uzm. Dr. Enver Yalnız, Dünya Palyatif Günü nedeniyle hastalara ve hasta yakınlarına yönelik gerçekleştirdikleri kutlama ile palyatif bakım hizmetlerinin önemine değinerek, "Hastane olarak hasta ve hasta yakınlarımız için mini bir konser düzenleyerek onlarla bir araya gelmek istedik ve bir kutlama gerçekleştirdik. Servisimizde yatan hastalarımızın birçoğu kanser tedavisi gören ya da yaşam kalitesini yükseltmek için desteğe ihtiyaç duyan, acı çekmelerini azaltmaya yönelik uygulamalarla yaklaştığımız hastalar. Palyatif bakımın amaçlarından biri de hem hasta hem de tedavi süreçleri boyunca yanlarında olan ailelerine yönelik psikolojik destek sağlamak. Düzenlediğimiz bu kutlama ile hasta ve yakınlarını mutlu etmek, onlara moral vermiş olmak çok anlamlıydı. Gerek servis çalışanları gerekse hastane yönetimi olarak bu zorlu süreçlerinde hastalarımız ve ailelerini yalnız bırakmamaya çalışıyoruz" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!