Hastanede anne oteli açıldı - YENİDEN

Güncelleme Tarihi:

Hastanede anne oteli açıldı - YENİDEN
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2017 17:07

Hastanede anne oteli açıldı - YENİDEN

Haberin Devamı

YENİDEN
------------------
Sayın Yaziişleri Müdürleri,
Haberde 'Karşıyaka İş Kadınları Derneği Başkanı Nil Güneri'nin soyadı kaynağından yapılan hata nedeniyle 'Güney' olarak yazılmıştır, 'Güneri' olarak düzelterek, yeniden yayınlıyoruz.

-----------------------------------------------------------------------------------------

 İZMİR'deki Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’nde anne oteli ve 14 yataklı genel yoğun bakım ünitesi törenle hizmete girdi.

Açılış törenine Çiğli Kaymakamı Kaya Çıtak, Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, AK Parti İzmir milletvekilleri Kerem Ali Sürekli ve Necip Kalkan, İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Salnur,  İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Muhammet Ali Oruç, Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Başhekimi Op. Dr. İlker Kızıloğlu, Karşıyaka İş Kadınları Derneği Başkanı Nil Güneri ve üyeleri ile birlikte çok sayıda hastane yöneticisi ve çalışankatıldı. Açılışta konuşan Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Başhekimi Op. Dr. İlker Kızıloğlu, "Açtığımız 14 yataklı 2. basamak genel yoğun bakım ünitemizle toplam yoğun bakım yatak sayımızı 75 yataktan, 89 yatağa çıkarmış bulunmaktayız. Böylelikle İzmir için oldukça önemli yoğun bakım yatak kapasitesine ulaşmış durumdayız. Bundan sonra ise 18 yataktan oluşacak olan Çocuk ve Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitelerini aktif hale getirmenin planlamasını yapmaktayız. Bir diğer birimimiz olan Anne Otelimizle; Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi gören bebeklerin, sık aralıklarla anne sütüyle beslenmeleri için annelerin hastaneden uzaklaşmaması ve bebekleri ile daha rahat ilgilenebilmelerini amaçladık. Hastanemiz bebek dostu hastane olup hedefimiz ise anne dostu hastane olarak hizmetimizi ve kalite standartlarımızı yükseltmektir. Anne Otelimizi açarak bu yolda bir adım daha atmış bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Ayrıca Anne Otelimizin hayata geçirilmesinde bizleri destekleyen Karşıyaka İş Kadınları Derneğine teşekkürlerimi borç biliyorum. Vatandaşlarımıza da hayırlı uğurlu olsun" dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli ise 2019 yılının İzmir’de final yatırımların yapıldığı yıl olacağını, Bayraklı Şehir Hastanesi'nin yapılacağını söyledi. Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'ne anne oteli ve genel yoğun bakım ünitesi kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmasında, geçmişte ve günümüzde verilen sağlık hizmetlerini kıyaslayan AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan da "İl Sağlık Müdürümüzden aldığım bilgiye göre sadece kamu hastanelerinin İzmir'de 7 bin yatağı var. Üniversite hastaneleri ve özel sektör hariç. Bu 7 bin yatağın 3 bin 500 tanesi nitelikli yataktır. Bu konuda emeği geçenlere teker teker şükranlarımı sunarım" dedi.

Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'nde Anne Oteli'nin hayata geçirilmesinde emeği geçen Karşıyaka İş Kadınları Dernek Başkanı Nil Güneri de birlikte omuz omuza çalıştığı arkadaşlarına ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Dernek adına hazırlanan teşekkür plaketini AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli’nin elinden aldı.

Ardından açılış kurdelesi kesilip, yeni açılan birimler gezildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!