Hastane Personeline Gebe Okulu Eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Hastane Personeline Gebe Okulu Eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2015 15:03

MANİSA MERKEZEFENDİ DEVLET HASTANESİ BÜNYESİNDE FAALİYET GÖSTEREN GEBE OKULUNUN 27. DÖNEM MEZUNLARI KENDİ PERSONELİ OLDU. GEBE OKULUNDAN ŞİMDİYE KADAR 27 DÖNEM SONUNDA 235 ANNE ADAYININ MEZUN OLDUĞU BİLDİRİLDİ.

Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Gebe Okulunun 27. Dönem mezunları kendi personeli oldu. Gebe okulundan şimdiye kadar 27 dönem sonunda 235 anne adayının mezun olduğu bildirildi.
13 Eylül 2013 tarihinde Merkezefendi Devlet Hastanesi Doğum Kliniğinde açılan gebe okulunda, anne adaylarına verilmeye başlanan eğitimler devam ediyor. Kadın Doğum Uzmanı, Fizyoterapist, Diyetisyen, Psikolog ve Ebe tarafından verilen ve 8 hafta süren eğitim haftada 1 gün, 8-10 kişilik sınıfta veriliyor. Gebe okulundan şimdiye kadar 27 dönem halinde 235 anne adayı mezun oldu. En son olarak 27. Dönemde hastanede çalışan personel eğitime katılarak gebe okulundan mezun olurken, anne adayları çalıştıkları hastanede gebe okulu eğitimi aldıkları için mutlu olduklarını belirtti.
Gebe okulunda Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları, normal doğum ve doğum yöntemleri hakkında, Diyetisyenler hamilelikte ve lohusalıkta beslenme konularında, psikologlar gebelik ve lohusalık psikolojisi hakkında eğitim verirken fizyoterapistler egzersiz hareketleri yaptırıyor. Gebelikle ilgili yeterli eğitime sahip bir ebe tarafından ise diğer bütün konularda hamilelere gerekli eğitim veriliyor. Ayrıca çocuk gelişim uzmanı tarafından 0-2 yaş arası çocuk gelişimi hakkında eğitim de veriliyor. Bütün bu eğitimlerden hiçbir ücret talep edilmiyor.
GEBE OKULUNDA NELER ÖĞRETİLİYOR?
Gebe okulunda anne adayları şu konular hakkında bilgilendiriliyor: “Hangi durumda acile başvurmalı? Doğum çantası nasıl hazırlanır? Doğum sancısıyla baş etmenin yolları nelerdir? Anne sütünün bebeğe faydaları nelerdir? Yenidoğan bebekte sık karşılaşılan sorunlar nelerdir? Bebekte göbek bakımı nasıl yapılır? Lohusalık döneminde annenin bakımı nasıl olmalıdır? Doğum sonrasında aile planlamasına ne zaman başlanılmalıdır?”
Gebe okuluna katılmayı düşünen anne adayları, gebeliğinin 20. Haftasından sonra Merkezefendi Devlet Hastanesinin Doğum Kliniğinin bir üst katında bulunan Gebe okuluna giderek başvurabilirler. Konu hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyenler 0236 232 98 09 veya 0 236 231 4587-2483) numaradan, ayrıca www.merkezefendi.gov.tr adresinden bilgi alabilir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!