Hastane personeli zehirlendi acile koştu

Güncelleme Tarihi:

Hastane personeli zehirlendi acile koştu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2012 02:07

Atatürk Hastanesi’nde aralarında enfeksiyon hastalıkları uzmanlarının da bulunduğu 30’un üzerinde sağlık personeli zehirlendi. Sağlık-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Şenol Şahin, personelin yemekten zehirlendiğini öne sürerken, hastane yetkilileri, “Yemekte sıkıntı yoktu, başka yerlerde de benzer vakalar duyduk, şebeke suyundan olabilir” dedi.

Haberin Devamı

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 30’un üzerinde sağlık personelinin zehirlendiği ortaya çıktı. Sağlık-Sen Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Şenol Şahin, zehirlenenler arasında beyin cerrahları ve enfeksiyon hastalıkları uzmanlarının da bulunduğunu söyledi.
Yemek şirketinin o gün çıkardığı ıspanağın zehirlenmeye neden olduğunu öne süren Şahin, yemeğin ardından sağlık personelinin şiddetli kusma ve ishal şikayetleriyle hastanenin aciline akın ettiğini kaydetti.
Zehirlenme olayının, günde yüzlerce insana sağlık hizmeti veren bir hastanede yaşanmasının düşündürücü olduğunun altını çizen Şahin, şunları söyledi:

Vahim bir olay

“Personelin en büyük şansı, zehirlenme vakasının hastanede yaşanmış olması. Vakit kaybetmeden ilk müdehaleleri yapılan personelin durumu şu anda çok şükür iyi. Fakat böyle bir olayın, günde yüzlerce insana sağlık hizmeti veren bir yerde yaşanması üzücü ve düşündürücü. Yemeklerin sağlıklı koşullar altında, gerekli özen gösterilerek yapılıp yapılmadığı araştırılmalı. Hastane yemeğinden zehirlenen sağlık personeli arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimiz iletiyor ve böyle vahim bir olayın tekrarlanmamasını diliyoruz.”

Haberin Devamı

Yemek değil su olabilir

Hastane yetkilileri ise sendikanın iddialarını kabul etmedi. Yetkililer, “Hastanede hizmet veren yemek şirketi, Ankara’nın en iyi firmalarından biridir. Aynı gün bazı kurumlarda çalışan kişilerin ve doktor arkadaşların çocuklarının da sudan zehirlendiğini duyduk. Ankara’nın suyunda genel bir sorun olduğunu düşünüyoruz. Bizim personelimiz de sudan zehirlenmiş olabilir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!