Hastane odasında resmi nikah

Güncelleme Tarihi:

Hastane odasında resmi nikah
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2016 15:18

MANİSA’nın Saruhanlı İlçesi Hacıramanlı Mahallesi’nde yaşayan imam nikahlı çift Ayşe Kocatepe (81) ile Halil İbrahim Akın (83) 63 yıllık birlikteliklerini hastane odasında kıyılan nikahla resmileştirdi.

Haberin Devamı

Hastane odasında resmi nikah

Balıkesir’de 63 yıl önce bir düğün merasiminde birbirlerini görerek aşık olan Ayşe Kocatepe ile Halil İbrahim Akın, nikah işlemleri sırasında yaşanan bir sorun üzerine imam nikahı kıydırarak dünyaevine girdi. İlk eşi Fatma Akın’ın yeni vefat etmesi üzerine resmi nikah işlemlerinde sıkıntı yaşayan Halil İbrahim Akın, "Bir daha buralara gelip resmi nikahla falan uğraşamam" diyerek resmi nikah işlemlerini askıya aldı. Tam 63 yıldır imam nikahlı olarak yaşayan çiftin 13 çocuğu, 61 torunu ve 4 de torununun çocuğu oldu.

Hastane odasında resmi nikah



AMELİYATTAN ÖNCE NİKAH KIYILDI

Manisa’daki Özel Grandmedical Hospital’da kalp ameliyatı olması gereken çiftçi emeklisi Halil İbrahim Akın, gönül rahatlığı ile ameliyata girebilmek için hastane yetkililerinden izin alarak, Yunusemre Belediyesi Evlendirme Memurluğu’na başvurdu. Nikah memuru Soner Doğan, hastaneye gelerek yaşlı çiftin nikahlarını kıydı. Nikah şahitliklerini ise hastane hemşiresi Zehra Can ile oğulları Fahri Akın yaptı.

Çiftin oğlu Fahri Akın, "Babamın bin 100 liralık emekli maaşı var. Annemin ise hiçbir güvencesi yok. Babam gözü arkada kalmasın diye bu nikahı çok istedi" dedi. Yıllarca birçok sıkıntıya birlikte göğüs geren 63 yıllık imam nikahlı çift, resmi nikahlarının kıyılmasının ardından el ele tutuşup sevinç gözyaşları döktü.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!