Hastane "ilgilenmedi" iddiası

Güncelleme Tarihi:

Hastane ilgilenmedi iddiası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2015 10:54

MUĞLA’nın Marmaris İlçesi’nde yerel bir gazetenin sahibi 66 yaşındaki Ahmet Yaşar Altınöz, merdivenden düşerek yaralanması sonucu ambulansla devlet hastanesine kaldırıldı. Hastanenin ilgilenmediğini ve tedavi uygulamadığını öne süren Altınöz, bu nedenle özel bir hastanede tedavisini sürdürmek için kurumdan ayrıldığını kaydetti.

Haberin Devamı

Filarmoni Derneği Başkanı, Marmaris İnsan Hakları Kurulu Sağlık Komisyonu Üyesi de olan müzisyen ve gazeteci Ahmet Yaşar Altınöz, geçen çarşamba günü akşam, bir apartmanın merdivenlerini inerken düştü. Ambulansla devlet hastanesine Altınöz, hastanesinin kendisine ilgisiz davranıp tedavi etmediğini öne sürdü. Bu nedenle yakınlarının kendisini otomobille özel bir hastaneye götürdüğünü kaydetti. Altınöz’ün sağ bacağında parça kırıklar olduğu öğrenildi

Sağlık Bakanlığı’na şikayetçi olacağını söyleyen Altınöz, yaşadıklarını anlattı:

"Ortopedi Servisi’nde tomografi çekildi ama yeterince bilgi verilmedi. Gece kanamam oldu ancak kimseye ulaşamadım. Film, röntgen gibi tetkikler sırasında da mağduriyetler yaşayınca başka bir hastanede tedavimi devam ettirmeye karar verdim. 112 ihbar hattını arayarak durumumu bildirdim ve ambulans istedim. Bana hastaneye ambulans gönderemeyeceklerini söylediler. Gazetemin aracıyla hastaneden çıkarak teşhisimin ve tedavimin tam yapılması için özel bir hastaneye gittim. Sigortalı bir vatandaş olarak devlet hastanesine tedaviye getirildim. Ama yapılan muamele, ilgisizlik ve eksiklik beni üzdü. Tedavim tamamlandıktan sonra gerekli makamlara şikayette bulunacağım."

Devlet Hastanesi yetkilileri, konuyu incelediklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!