Hastane binası belediyeye devredildi

Güncelleme Tarihi:

Hastane binası belediyeye devredildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2017 09:52

Hastane binası belediyeye devredildi

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde eski devlet hastanesi binası belediyeye devredildi.

Eski Kaş Devlet Hastanesi Binası, Kaş Milli Emlak Şefliği tarafından, Kaş Belediyesi'ne devredildi. Üç yıl önce yeni Kaş Devlet Hastanesi'nin açılması ile boşaltılan bina, çok kötü bir durumda idi. Binanın bu durumu, eleştirilere neden olmuştu.

Kaş Belediyesi'nin yaptığı girişimler sonucu, eski Kaş Devlet Hastanesi binası Kaş Mal Müdürlüğü Milli Emlak Şefliği tarafından hibe olarak Kaş Belediyesi'ne devredildi. Binanın ve çevresinin tapusunu Kaş Belediyesi aldı.

Belediye Başkanı Halil Kocaer, "Eski Kaş Devlet Hastanesi binası 2 katlı ve toplam 1200 metrekare kullanım alanı olan bir bina. Bahçesiyle birlikte 9 bin 136 metrekarelik alanın tapusunu aldık. Bina ve bulunduğu alan birinci derecede SİT. Koruma altında olan bir bölge. Öncelikle bina ve çevresi için bir restorasyon planı hazırlayıp, koruma kuruluna sunacağız. Geçecek plan doğrultusunda binayı ve çevresini restore edeceğiz. Öncelikle bir ay içinde binanın çevresini ve binayı koruma altına alacağız. Binayı metruk durumdan kurtaracağız. Binaya girişi engelleyeceğiz. Planlama sürecinde binayı gelecekte nasıl kullanacağımıza karar vereceğiz" dedi.

Eski Kaş Devlet Hastanesi binasının bulunduğu alan 1962 yılında Mehmet Karahaliloğlu ve Kadir Öztürk adlı vatandaşlardan alınarak kamulaştırıldı. 1963 yılından bu yana bina 3 yıl öncesine kadar Kaş Devlet Hastanesi olarak hizmet veren bina daha sonra boş kalmış ve metruk duruma düşmüştü. Bina ve arazi denize nazır ve Kaş'ın çok kıymetli bir bölgesinde bulunuyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!