Hastane bayrağı

Güncelleme Tarihi:

Hastane bayrağı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2015 22:06

MARDİN’in Nusaybin ilçesinde kazılan hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK’lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için uygulanan sokağa çıkma yasağı bugün 13’üncü gününe girdi.

Haberin Devamı

PKK’lıların barikatları tuzakladığı patlayıcıların imhası sırasında hatların zarar görmesi nedeniyle ilçenin büyük bölümüne elektrik ve su verilemiyor. İlçe sakinleri jeneratörlerle elektrik ihtiyacını karşılamaya çalışıyor. Hastası olanlar, sokak ve ambulansa gidebilmek için evlerinden sopaların ucuna bağladıkları beyaz bezleri sallayarak sokaklara çıkıyor.

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, devletin operasyonları esnetmesini, yasadışı silahları grupların da ilçeden ayrılması çağrısında bulundu. Bu arada ilçede etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 18’e yükseldi, 94 barikat kapatıldı, barikat olarak kullanılan TIR ve kamyonlar kaldırıldı. 19 bomba düzeneği imha edildi. Dün Dicle Mahallesi’ne giren polis, zırhlı kepçeyle hendekleri doldurmak istedi. Teröristler kepçeye roketatarlı saldırıda bulundu. Bir polis ağır yaralandı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!