KAYSERİ HABERLERİ

Hastalıktan korunmak için nar ve üzüm suyu önerisi

AA / Musa Özyürek
03.12.2014 - 11:58Son Güncelleme :

- Prof. Dr. İnanç: "Nar ve üzüm suyunu kış günlerinde küçük büyük herkesin tüketmesi gerekiyor. Yarım bardak nar suyu yetişkin bir insanın günlük C vitamini gereksiniminin yüzde 16'sını karşılıyor"

YEREL HABERLER KAYSERİ

AA / Musa Özyürek

KAYSERİ (AA) - Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, kış mevsiminde hastalıklardan korunmak için nar ve üzüm suyu tüketilmesi önerisinde bulundu.

İnanç, yaptığı yazılı açıklamada, nar ve üzüm suyunun en güçlü antioksidan olduğunu belirtti.

Kış aylarında hastalıktan korunmak için nar ve üzüm gibi kırmızı meyvelerin suyunun tüketilmesi gerektiğini ifade eden İnanç, içeriğindeki yararlı birçok biyoaktif bileşen sayesinde "en güçlü" antioksidanlar arasında sayılan nar veya üzüm suyunun sofralardan eksik edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Havaların soğumasıyla gribal hastalıklarda artış olduğuna dikkati çeken İnanç, şunları kaydetti:

"Kış ayları boyunca hastalıklardan korunmak ve sağlıklı bir hayat sürmek için güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmak gerekiyor. Nar ve üzüm suyunu kış günlerinde küçük büyük herkesin tüketmesi gerekiyor. Yarım bardak nar suyu, yetişkin bir insanın günlük C vitamini gereksiniminin yüzde 16'sını karşılıyor. Nar suyu özellikle içerdiği antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Nar suyunda yoğun olarak B vitamini ve potasyum vardır. Üzüm suyu ise A, B ve C vitaminleri, potasyum ve demir açısından oldukça zengin. Halk arasında bitkisel süt olarak da bilinen üzüm suyunun faydaları saymakla bitmiyor. Kanda oksijen taşıyan hemoglobin hücrelerinin oluşumunda gerekli olan demir ve potasyum açısından zengin olan üzüm suyu, toksit maddelerin atılmasına yardımcı olur. Ayrıca bu özellikleri vücudu enfeksiyonlara karşı korur ve bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar."

Hastalıkları önleme konusunda bağışıklık sisteminin önemine işaret eden İnanç, kış aylarında günde bir bardak nar ya da üzüm suyu içmenin bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesinde fayda sağlayacağını sözlerine ekledi.

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Hurriyet.com.tr’nin Kayseri haberleri bölümünde, DHA’nın abonelerine gönderdiği Kayseri haberleri otomatik olarak derlenmektedir. hurriyet.com.tr editörleri otomatik akış içinde Hastalıktan korunmak için nar ve üzüm suyu önerisi haberine editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.

KAYSERİ NAMAZ VAKİTLERİ

21 Şubat 2018, Çarşamba
  • İmsak
    05:53
  • Guneş
    07:15
  • Öğle
    12:58
  • İkindi
    15:59
  • Akşam
    18:28
  • Yatsı
    19:45
Sayfa Başı