Hastalardan organ bağışı çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Hastalardan organ bağışı çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2016 11:11

Hastalardan organ bağışı çağrısı

Haberin Devamı

 

Alparslan ÇINAR/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Organ Nakli Haftası nedeniyle nakilli hastalar ve nakil yapan hekimler bir araya gelerek organ bağışının önemine dikkat çekti.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (AEAH) 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası nedeniyle nakilli hastalar ve hekimler bir araya geldi. Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz da hastane girişinde kurulan bilgilendirme standında AEAH Organ Nakli Sorumlu Hekimi Op. Dr. Tuğrul Çakır ve AEAH Genel Cerrahi Kliniği Başasistanı Op. Dr. Arif Arslaner'den nakillerle ilgili bilgiler aldı.
Böbrek nakilli Eşref Bulut, Mehmet Keskin, Kadir Yalaz, karaciğer nakilli Fatma Avni ile organ bekleyen Ünsal Zeytinciler ve Ali Hekber Geyik de organ bağışına dikkat çekmek için stantta yer alarak destek oldu. Prof. Yılmaz, organ bağışının önemine değinerek organ bağışlamanın hayat kurtardığını vurguladı.
12 NAKİL YAPILDI
Prof. Dr. Necat Yılmaz, Antalya'da kamu hastanelerinde ilk organ naklinin 2015 yılında yapıldığına dikkat çekti. 29 Aralık 2015 tarihinde böbrek nakliyle organ nakline başladıklarını anlatan Prof. Dr. Yılmaz, "Böylece ilimizde kamuda ilk organ nakli gerçekleştirilmiş oldu. Hastanemiz daha sonraki süreçte başarılı bir şekilde 3 karaciğer ve 9 böbrek nakli gerçekleştirdi" dedi.
AEAH Organ Nakli Sorumlu Hekimi Op. Dr. Tuğrul Çakır da 2016 yılı organ nakli bekleme listesindeki verileri paylaştı. Börek nakli bekleyen hastaların çoğunlukta olduğunu belirten Dr. Çakır, "22 bin 351 kişi böbrek, 646 kişi kalp, 2 bin 252 kişi karaciğer, 48 kişi akciğer, 270 kişi pankreas, 2 bin 551 kişi de kornea bekliyor. Bu sayı her yıl giderek artıyor. Organ nakli ve organ bağışı bu nedenle çok önemli" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!