Hastalar ameliyat tecrübelerini paylaştı

Güncelleme Tarihi:

Hastalar ameliyat tecrübelerini paylaştı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2017 14:46

Hastalar ameliyat tecrübelerini paylaştı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin kalp ameliyatları ile ilgili bilgilendirme toplantısında, hastalar ameliyat tecrübelerini paylaştı.

Büyükşehir Belediyesi'nin halk sağlığı bilgilendirme toplantıları devam ediyor. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ile Medical Park Antalya Kalp Hastanesi'nin ortaklaşa düzenlediği 'Hastalarımızın Anlatımıyla Kalp Ameliyatları Hakkında Her Şey' konulu toplantı Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda yapıldı. Toplantıya konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Hüseyin Okutan, hastaların kalp ameliyatı öncesinde ve sonrasında yaşadıkları hakkında bilgi verdi. Ameliyat olan hastalar da sinevizyona yansıtılan görüntülerle deneyimlerini anlattı. Hastalar, kalp ameliyatlarının korkulduğu gibi olmadığını aktararak, hayatlarındaki olumlu değişikliklerden örnekler verdi.

KALP-DAMAR HASTALIKLARINA DUYARLI OLMALIYIZ

Antalyalıların yoğun ilgi gösterdiği toplantı da konuşan Prof. Dr. Hüseyin Okutan, konferansın amacının ameliyat sürecini öncesi ve sonrasıyla yaşamış hastaların bu tecrübelerini kamuoyuyla paylaşmak olduğunu söyledi. Prof. Dr. Okutan, “Kalp-damar hastalıkları günümüzde en çok ölüm nedeni. En çok yapılan kalp damar ameliyatları; bypass ameliyatları ve diğer damar ameliyatlarıdır. Amacımız ameliyat olan hastaların deneyimlerini kamuoyuyla paylaşmak. Ameliyattan önce neler hissettikleri, ne gibi şikâyetleri oldukları, ameliyat sırasında ve sonrasında neler yapıldığını kendi ağızlarından burada anlattılar. 60 -70 hastamız bu tecrübelerini paylaştı. Böylece kalp-damar hastalıklarına ilgiyi çekmek istedik. Kamuoyunu bu konuda duyarlı hale getirmek istiyoruz" diye konuştu.

Prof. Dr. Okutan, katılımcıların sorularını da yanıtladı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!