Hastadan doktora şarkılı teşekkür

Güncelleme Tarihi:

Hastadan doktora şarkılı teşekkür
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2017 12:40

Hastadan doktora şarkılı teşekkür

Haberin Devamı

 

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da eşinin bağışladığı böbrekle sağlığına kavuşan Yadigar Sağıroğlu (46), söylediği şarkıyla doktoruna teşekkür etti.

Van'da henüz 2 yaşındayken yüksekten düşme neticesinde sol ayağı tutmadığı için tekerlekli sandalyeye bağımlı yaşamını sürdüren Yadigar Sağıroğlu, 2013 yılında Faruk Sağıroğlu (50) ile evlendi. Yadigar Sağıroğlu, evliliğinin 15'inci gününde şiddetli öksürük ve yüksek ateş nedeniyle götürüldüğü Van Devlet Hastanesi'nde astım hastalığına yakalandığını öğrendi.

Eşinin yaklaşık bir yıl süren tedavisi sırasında, yüzünde ve bacaklarında farklılaşma gördüğünü söyleyen Faruk Sağıroğlu, yüz ve bacaklardaki şişme nedeniyle telaşa kapıldıklarını, Van'da devam eden tedaviyi sonlandırıp önce İstanbul Haseki Hastanesi'ne, ardından Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne geldiklerini söyledi. Kullandığı antibiyotikler nedeniyle her iki böbreğinin de iflas ettiği ortaya çıkan Yadigar Sağıroğlu, yaklaşık bir yılı aşkın süre hemodiyaliz tedavisi gördü. Yadigar Sağıroğlu aynı zamanda Sağlık Bakanlığı Organ Bekleme Sırası'na da kaydoldu.

Eşinin diyaliz öncesi ve sonrası yaşadığı zorluklara dayanamayan Faruk Sağıroğlu, bağışçı olmak istediğini söyledi. Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'nde tetkikleri yapılan Sağıroğlu'nun bağışçı olabileceğine karar verildi. Yadigar Sağıroğlu, Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı ve ekibi tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyonla eşinden nakledilen böbrekle sağlığına kavuştu.

ŞARKILI TEŞEKKÜR

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde eşinin bağışladığı böbrekle sağlığına kavuşan Yadigar Sağıroğlu'nun periyodik kontrolleri Organ Nakli Merkezi'nde devam ediyor. Sağlıklı birey olmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Yadigar Sağıroğlu, 'Aman doktor hasta düştüm yatakta' şarkısını söyleyerek doktoruna teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!