Hasta Yakınlarına İç Isıtan Destek

Güncelleme Tarihi:

Hasta Yakınlarına İç Isıtan Destek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 11:52

Yenimahalle Belediyesi, Onkoloji Hastanesi’nde hasta yakınlarına çorba ikramı geleneğini sürdürüyor. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın talimatıyla yaklaşık 7 yıl önce start alan proje, her yıl daha çok kişiye ulaşmaya devam ediyor.
Hayata geçirdiği sosyal projelerle Türkiye’ye örnek olan Yenimahalle Belediyesi, vatandaşları kötü günlerinde de yalnız bırakmıyor. Şehir dışından gelen ve kalacak yer bulamadıkları için sokakta kalan hasta yakınlarına 2014 yılında Belediye Konukevi’ni hizmete sunan Yenimahalle Belediyesi, yaklaşık 7 yıldır da hafta içi her sabah Onkoloji Hastanesi bahçesinde sıcak çorba dağıtıyor.
Bugüne kadar 750 bin kişinin içini ısıtan belediye, günlük 600 porsiyon mercimek çorbasını hasta yakınları ve refakatçılara ikram ediyor. Havaların soğumasıyla birlikte çorbaya ilgi artarken Yenimahalle Belediyesi ekipleri, saat 6.00’da hastane bahçesindeki yerlerini alıyor. Her gün günlük olarak pişirilen leziz çorbalar, vatandaşlardan büyük rağbet görüyor.
7 BİN KİŞİYE SICAK BİR YUVA
Öte yandan 2014 yılında hasta ve hasta yakınlarına kapılarını açan ve onlara yaşadıkları zor günlerde sıcak bir yuva olan Onkoloji Konukevi, bugüne kadar 7 bin kişiyi misafir etti.
4 bin 600 metrekare alana inşa edilen,128 yatak kapasiteli konukevi; birer, ikişer, üçer kişilik oda seçenekleri ile istenilen konforu sunuyor. Banyodan televizyona kadar her ayrıntının düşünüldüğü merkezde ayrıca restoran, internet kafe ve otopark da yer alıyor.
“VATANDAŞIN DERDİ, BİZİM DE DERDİMİZ”
Yenimahalle Belediyesi olarak ilçe sınırlarında çaresiz, yalnız kimse kalmasın diye her derde derman olmaya çalıştıklarını ifade eden Yaşar, “Müşkül durumdaki insanlarımızın yardımına koşmak, dertlerine ortak olabilmek, sıkıntılarına çözüm üretmek sosyal belediyeciliğin bir gereğidir. İlçemizdeki her yurttaşın sorunu, bizim de sorunumuzdur. Bu yüzden ister belediyenin işi olsun, ister olmasın her konuda elimizi taşın altına koyuyoruz. Dağıttığımız çorbalarla hasta yakınlarımızın içlerini ısıtıyor, konukevimizde de ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı ağırlamanın gururunu yaşıyoruz. Onların derdine bir nebze de olsa derman olabiliyorsak ne mutlu bize” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!