Hasta yakınları için Konuk Evi

EGE Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Kemik İliği Nakli ve Kanser Araştırmalar Vakfı’na (Kit-Vak), 2 bin metrekare arsa bağışladı.

Haberin Devamı

Üniversite bahçesindeki arsaya hasta yakınları için “Konuk Evi” yapılacak. Vakfın Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Suat Çağlayan, çok mutlu olduklarını söyledi.
Vakfın en büyük projesi olan Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi’ne çoğunluğu Ege Bölgesi olmak üzere Türkiye’nin çeşitli yerlerinden kanser hastalarının geldiğini, onlar tedaviye alınırken yakınlarının büyük sıkıntı yaşadığını hatırlatan Çağlayan, şöyle konuştu;
“Hastaların ekonomik durumu iyi olmayan yakınları hastane bahçesinde sürünüyor, yazın bahçede, kışın koridorlarda yatıyor. Bu nedenle Konuk Evi projesini geliştirdik. Rektörlük bize destek oldu, yer tahsis etti. Konuk Evi, Hemşirelik Yüksek Okulu yanındaki boş arsaya yapılacak. 40 odalı 90 yataklı proje 2 trilyon liraya malolacak.” İsim annesi Dr. İnci Erkin olan “Haydi Projesi”nin temelinin en kısa zamanda atılacağı ve 30 ayda tamamlanacağı belirtildi.
Yılmaz’a teşekkür
Kit-Vak Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Soncul, projenin hayata geçmesinde Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz’ın büyük katkısı olduğunu söyledi. Soncul, “Yer tahsisi ve aramızda yaptığımız sözleşmede tüm imkanları vakfımıza sağladı. Şimdi toplumsal olaylara duyarlı vatandaşlarımızın yardımını bekliyoruz” dedi.

Yunanistan’da konferans verdi

Haberin Devamı

ORTOPEDİ ve Travma Derneği Başkanı, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortapedi Kliniği Öğretim Üyesi Prof. Kemal Aktuğlu, Yunanistan’ın Larissa Kentine “Gözlemci Profesör” olarak davet edildi. Larissa Üniversitesi’nde üç konferans veren Aktuğlu, “Yunanlı meslekdaşlarımızla son yıllarda ilgi çeken ameliyatları anlattık. Yunanistanda konferans vermek beni mutlu etti. Gururlandım ve ülkem adına sevindim” dedi. Ortopedi ve Travma Derneği kapsamında spor cerrahisi, bel cerrahisi gibi kurslar düzenlemek istediğini de söyleyen Aktuğlu, “İki yıllık başkanlığım süresince eğitime ağırlık vereceğim” diye ko- nuştu.

Dişler 24 saat kontrol altında

MAVİŞEHİR - Çiğli Kipa Kavşağı’nda hizmete giren Dent-Ekol Ağız Diş Sağlığı Merkezi, kesintisiz hizmet veriyor. Oral Diagnoz ve Radyoloji, Pedodonti (Çocuk Diş hekimliği), Dolgu tedavi, Ortodonti, Periodontoloji, Endodonti, Protez, Cerrahi ve daha bir çok bölüm bulunan merkezde, acil dişhekimliği de mevcut. Ağız ve diş sağlığının çocuklukta başlaması gerektiğini belirten merkez yetkilileri, dişlerin sağlıklı olmasının vücudun sağlıklı olması anlamına geldiğini söyledi.

Yazarın Tüm Yazıları