Hasta çocukların yeni yıl eğlencesi

Güncelleme Tarihi:

Hasta çocukların yeni yıl eğlencesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2007 13:42

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Servisi'nde tedavi gören hasta çocuklar, yeni yılı Anadolu Üniversitesi (AÜ) ve ESOGÜ'nün ortaklaşa düzenlediği eğlenceyle kutladı.

AÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Kulübü, hasta çocuklara moral vermek için yeni yıl eğlencesi düzenledi.

AÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nilgün Uslu tarafından yönetilen Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında düzenlenen etkinlikte, hasta çocuklara eğlenceli ve farklı bir gün yaşatıldı.

Yrd. Doç. Dr. Uslu, etkinliğin UNICEF Eskişehir Şube Başkanı Prof. Dr. Nurdan Kural tarafından desteklendiğini belirterek, “Etkinliği,
öğrencilerin toplumda yaşanan olaylarla ilgili bilinçlenmeleri amacıyla düzenledik. Bu etkinlik sadece bununla kalmayacak, umuyorum sonrası da gelecek” dedi.

ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Kulübü Başkanı Beyza Urasel de hastanedeki çocukların tedavilerinin ardından normal hayatlarına uyum sağlamakta sorun yaşadıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

“Bu sorunları en aza indirgemeye çalışıyoruz. Onlara bu önemli günlerde daha çok yardımcı olmaya çalışıyoruz. Çünkü en çok bu dönemlerde ailelerini özlüyorlar. Bir çocuk kulübü olduğumuz için etkinliklerimiz sadece hastane ile sınırlı değil. İlköğretim okulları için de yeni projelerimiz var.”

Tedavi gören çocuklarla oyun oynayan öğrenciler, yeni yılı pasta keserek kutladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!