Hasta çocuklar için yemek yaptılar

Güncelleme Tarihi:

Hasta çocuklar için yemek yaptılar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2016 14:53

TÜRKİYE genelindeki Ford Otosan bayilerinin ailelerinden gelen yöresel tariflerle hayata geçirilen “Anadolu’nun Gönül Şefleri” yemek kitabının satış geliri ile Dilek Çocukları’nın hayalleri gerçek olacak. Daha önce 24 çocuğun dilekleri gerçekleşmişti, sırada 16 çocuk var.

Haberin Devamı

Türkiye’nin farklı noktalarındaki Ford Bayileri tarafından oluşturulan ve 36 bayi eşinden gelen 106 yerel lezzet tarifini içeren kitabın satışı; D&R’ın yanısıra, Migros ve Macrocenter’larda yapılıyor. Ford Otosan Pazarlama, Satış ve Satış Sonrası Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk, “Şirket olarak çalışanlarımızla birlikte ülkemize değer katan işler gerçekleştirdiğimiz gibi, Anadolu’nun kültürel mirasını sürdürme yolunda bizim de bir katkımız olsun istedik ve Anadolu’nun çeşitli kentlerindeki bayilerimizle çok kıymetli bir amaç uğruna bir araya geldik. Ford bayilerinin aileleri, yöresel mutfaklarının en leziz tariflerini bu kitap için paylaştı” dedi

ÜNLÜ ŞEF EŞLİĞİNDE

Bu kitaptan elde edilen gelir ve Ford Otosan’ın ek katkısıyla yeni bir toplumsal fayda yaratmayı arzu ettikelerini de belirten Yücetürk şunları söyledi: “Dilek Çocukları’nın hayallerini gerçekleştirmek üzere bir adım attık. Dileğinin gerçeğe dönüştüğünü görmek çocuklara unutulmaz deneyim ve duygular yaşatıyor. Umut, hayata tutunma gücü ve sevinç duygularını güçlendiriyor. Anadolu’nun Gönül Şefleri’nin değerli emekleri böylece karşılığını bulmuş oldu. Önümüzdeki günlerde kitabımızın daha çok okuyucuyla buluşması, daha çok çocuğumuzun dileğini gerçekleştirmesini sağlayacaktır” dedi. Anadolu’nun Gönül Şefleri kitabında yer alan tariflerden bazıları Mutfak Sanatları Akademisi’nde bayi eşlerinin de katılım gösterdiği workshopta Türkiye’nin en ünlü şeflerinden Maksut Aşkar’ın önderliğinde yapıldı. Maksut Aşkar Türkiye’nin dört bir yanından gelen tariflerle oluşturulan kitabın kültürel zenginliğin bir yansıması olduğunu vurgulayarak bayi ailelerini katkılarından dolayı tebrik etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!