Hassas dengeler

SAMSUNSPOR’un canlı, agresif ve örülü orta sahası oyunu kendi alanında kabul etti.

Haberin Devamı

Galatasaray’ı “Eksik yakala ve hızlı hücum yap” düşüncesinin bize geçmiş hali olan kontra oyunla vurmak istedi. Fakat bu isteklerini yerine getiren kendi çabaları değil de Melo ve Sabri’nin asistleri oldu. Muslera’dan sonra uzun zamandır bireysel hata yapmayan sarı kırmızılı oyuncular birikmiş hata borcu varmış gibi yapılan hataların cezasını çok çabuk gördüler. Galatasaray bir takım için en tehlikeli ve en fazla açık vereceği anlar olan oyuna tamamen hakim olduğunu sandığı dakikalarda düşen konsantresi ile sezon başındaki görüntüsüne döndü.
Galatasaray’da takım içi dengeler o kadar hassas ki en ufak oynamalar herşeyi değiştiriyor. İşte yaşanan mecburi Eboue-Sabri değişikliği bunun kanıtı. İkinci yarı yapılan sadece Sabri-Ujfalusi değişikliği bile Galatasaray’ın çehresini ne kadar değiştiriyor gördük.
Ligin en iyi pas organizasyonuna sahip takımı olan Galatasaray, bireysel hata yapmadan oynadığı bir 45 dakika ile çok önemli bir geri dönüşe imza attı.

SABRİZM...

Haberin Devamı

SABRİ’nin eksiği olması ve bunun sıkıntılarını çekeceği gün gibi aşikar bir durum. Aslında, Sabri’nin de yapacağı birşey yok. Çünkü hem fiziki açıdan hem de oyun içindeki kendi dengesi açısından yapabileceği en fazla bu. Fakat asıl sorun Sabri’siz oynanan maçlarda alınan skor ve oynanan oyunlar sonucu taraftarda oluşan olumsuz düşünce yapısı. Mesela ilk golde Melo da ciddi hata yaptı ama göz ardı edilir. Sabri, fizik ve ruhsal olarak eksiklerini giderebilir ama bu oluşan ve kemikleşen düşünceyi kırması çok zor olacak. Asıl problem Fatih Hoca gibi normalde yüzde 90 bile hazır olsa oyuncusuna forma vermeyen bir teknik adamın uzun süredir oynamamış ve birkaç idman yapmış Sabri’yi oynatmış olması.

MAÇIN KONUSU

FATİH Hoca’nın sahaya süreceği oyuncularda sıfır hata ile tercih yapmak zorunda olduğu gerçeği iki devreye şöyle yansıdı.
İlk devre bireysel hata, ikinci devre sıfır hata.
İlk devre Ekigho-Zenke, ikinci devre Baros-Selçuk.
İlk devre sezon başı, ikinci devre sezon sonu.
İlk devre Petkoviç, ikinci devre Fatih Terim.

Yazarın Tüm Yazıları