Hassas ciltlerde gölge oyunları

Yoğun olarak Akdenizli bir cilt tipi ve saç rengine sahip olmamıza rağmen aramızda istisnalar yok değil. Bu gruba giren açık renkli hassas ciltler için güneş zaman zaman kabusa dönüşebilir.

Haberin Devamı

Güneş yanığı ve alerji riski altındaki bu cilt tiplerinin güneşle doğrudan teması kesinlikle olmamalı. Hatta uzmanlara göre gölgede bile kendilerini korumaya almaları şart. En az 30 faktörlü güneş ürünleri kullanmaları ve içeriden de beta karoten haplarıyla ciltlerini güçlendirmeleri gerekiyor. Böylelikle melanin üretimi artıyor ve cilt güneşle temasa daha hazır hale geliyor. İşte hassas ciltlerin güneş rehberi...

Bir yıl içinde maksimum 50 güneş banyosu hassas ciltler için yeterli.
Güneş kremini bir sezon içinde bitirmek gerekiyor. Oksijen ve ısı dolayısıyla ürün UV filtresi etkisini kaybediyor.

Alkol ve bergamot içerikli parfümlerden uzak durun. Bu maddeler cildi ışığa karşı daha duyarlı hale getirir.
Güneşten korunmak için kırmızı, sarı ve yeşil renklerde bol sebze ve meyve tüketin.

Haberin Devamı

Vitaminler, serum, likopen ve bitkisel pigmentler serbest radikallere karşı koruma sağlıyor.

Güneş yerine otobronzan ürünlerle bronzluk sağlayın. Cilt tonusunda denge sağlamak için ürünü uygulamadan önce tüylerden arının, cildinize peeling uygulayın ve yağlandıran kremler kullanmayın. Bu arada otobronzanların UV korumalarının olmadığını unutmayın.

Plajda diva gibi görünmenin ipuçları

İhtişamlı dudaklar için lütfen sadece güneş korumalı dudak kalemi kullanın.

Havuza inmeden önce güneş ürününüzü mutlaka sürün. Güneş filtreleri etkilerini gösterene kadar 30 dakikalık bir süreye ihtiyaç duyar.

Vücudun güneşe karşı tam koruma sağlaması için kullanmanız gereken ürün miktarı 30-40 ml’dır. Özellikle açık renk kumlar güneş ışığını daha fazla yansıttığından ürünün yoğun bir şekilde etkisini göstermesi önemli.

Belki hoş bir içki güneşlenirken hoşunuza gidebilir. Ama güneş altında lütfen sudan başka bir içecek içmeyin. Aksi halde geceye kadar vücudunuzun enerjisini almış olursunuz.

Güneş banyosu sonrasında bir miktar altın tonlarına ne dersiniz? Birçok markanın altın partiküllü ışıltılı vücut losyonu bulunuyor.

Dik göğüsler hayal değil

Yaza kusursuz göğüslerle girmek için birkaç küçük egzersiz yeterli olacaktır. Çünkü göğüs kasları ne kadar sıklıkla çalışırsa forma görmesi de o kadar olur. Aşağıdaki 2 egzersizi günde 3 kez uyguladığınızda göğüslerinizin nasıl dikleştiğine ve forma girdiğine siz de inanamayacaksınız...

Haberin Devamı

1- ÇEKİM GÜCÜ: Ayakta dik durun, parmaklarınızı göğüs hizasında birbirine kenetleyin. Bu arada dirsekleriniz dışarıyı göstersin. Ellerinizi çekerek küçük bir baskı yaratın ve aynı anda sakin bir şekilde düzenli olarak nefes alıp verin. 15 saniye pozisyonuzu bozmayın, şimdi gerginliğinizi çözebilirsiniz. Aynı hareketi 10 kez tekrarlayın.

2- BASKI ALTINDA: Ayakta dik durun, ellerinizi vücudunuzun önünde birbirinin içine geçecek şekilde yerleştirin. Dirsekleriniz dışarıyı göstersin. Ellerinizi birbirine karşı baskı yapacak şekilde ittirin. 15 saniye pozisyonunuzu bozmadan durun. Sakin bir şekilde nefes alıp vermeye devam edin ve rahatlayın. Aynı hareketi 10 kez tekrarlayın.

ÜRÜN MARKET

Haberin Devamı

Babanıza şıklık hediye edin Polo Blue 2009 Babalar Günü için hazırladığı şık kofrelerle dikkat çekiyor. 125 ml EDT spray, 100 ml After Shave Balm, 100 ml duş jeli ve RL logolu çanta bugüne özel olarak fiyatlandırılıyor: 174 TL. Sportif erkeklere Klasik Lanvin kokusunun farklı bir versiyonu ‘Lanvin L’homme Sport’ spor yapmayı seven zihin ve beden uyumu arayışında olan modern, karizmatik, seksi ve erkeğin kokusu. Parfüm ışıltılı ve canlı notalarla başlıyor ve bunu limon, İtalyan bergamutu, mandalina ve biberle ortaya çıkarıyor. Aromatik özelliğe sahip adaçayı ve lavanta notaları ise şehvet ve ferahlığı vurguluyor.

Değerli bir koleksiyon

Diesel Babalar Günü’ne özel hazırladığı “Fuel for Life” kofresinde ilginç bir ilham kaynağından yararlanıyor. Özel hayat tarzlarını benimsemiş tarihi ve ünlü kulüp armalarının koleksiyonlarını kullanıyor. Fuel For Life Homme 75 ml+50 ml duş jeli+50 ml After Shave Balm Tekin Acar Cosmetics’de özel bir fiyatla sunuluyor: 135 TL.

Haberin Devamı

Sezonun EN PRATİK saç modelleri

Dümdüz saçlardan mükemmel bir kıvırcık yaratmak, hafif buklelerin etkisini artırmak ya da şekle girmesi zor saçları kontrol altına almak... Yaz mevsiminin en pratik saç modellerini evde yaratmak hiç de sandığınız kadar zor değil.

DOĞAL VE DOLGUN GÖRÜNÜM

Düz ve ince telli saçlar bile böylesi bir dalgaya sahip olabilir. Yazın en güçlü trendlerinden dalgalar özellikle ortadan ayrılan modelleriyle dikkat çekiyor.
Nasıl yapılıyor? 

Saçlarınızı yıkadıktan sonra güçlü dayanıklılık sağlayan bir köpüğü havluyla kurutulmuş saçta iyice dağıtın. Köpüğün her tarafta etkisini göstermesi için geniş dişli biri tarak yardımıyla tarayın. 

Nemli saçı tepeden ayırın, parmak kalınlığında tutamlara bölün ve parmağınıza sararak klipsle tutturun.

Saçınızdaki bütün tutamları klipslediğinizde kurutma makinesinin en düşük derecesiyle kurutun. Ardından saçları 10 dakika soğumaya bırakın. Klipsleri saçlarınızın tamamen kuruduğuna emin olduktana sonra çıkarın.

Saçlarınızı birkaç hareketle aşağıya doğru fırçalayın.

Haberin Devamı

ASİL VE ELEGAN GÖRÜNÜM

Maşayla elde ettiğiniz bukleler en sert saçlarda bile etkisini ertesi güne kadar gösteriyor. Üstelik hafif su dalgası görünümü günün her saati için ideal..
Nasıl yapılıyor?

Saçınızı ortadan ayırıp köpük ya da saç spreyini saçın her tarafına eşit olarak dağıtın.

Saçın üst bölümünü tutamlara ayırarak yukarıda toplayın. Şekillendiriciyi saçlarınıza yedirin ve kurutun.

Uzun saçları ayırın ve geniş dişli bir tarakla tarayın.
Saç diplerinizden yaklaşık 1 cm uzaklıktan başlayarak saç tutamlarını maşaya sarın.
Tutamları maşa uygulaması sonrasında parmaklarınıza dolayın ve saçınıza bir toka yardımıyla tutturun ve soğumasını bekleyin.
Alttan başlayarak saçları hafifçe krepe yapın. Saç spreyi yardımıyla modeli sabitleyin.

VAHŞİ DALGALAR

Sahip olduğunuz hafif doğal dalgalar rüzgarın dağıttığı muhteşem bukleler için iyi bir zemin oluşturur.
Nasıl yapılıyor?
Doğal dalgalı hafif nemli saçlara köpükle hafif volüm verin. Köpüğün tüm saçta ektkili olmasına dikkat edin.
Saçlarınızı mümkün olduğunca doğal bir şekilde kurumaya bırakın. Kaküllerin sonradan alında yapışık gibi durmaması için iri bir yuvarlak fırçayla hafif bir fön çekebilirsiniz.
Başınızı eğerek içeriden dışarıya doğru ellerinizle saçlarınızı yoğurur gibi sıkarak kurutun.
Saçları fırçalamayın, aksi halde tül tül olmasına neden olabilirsiniz. Sadece parmaklarınızı kullanarak dalgaları hareketlendirin.
Avucunuza sıkacağınız bir miktar spreyle bukleleri istediğiniz şekle sokabilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları