Hasat zamanı

Güncelleme Tarihi:

Hasat zamanı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2016 14:07

Türkiye’nin dört bir yanından getirilen tarihi evlerle, ilçede eski köy hayatının canlandırıldığı Altın Köy’de buğday hasadı yapıldı.

Haberin Devamı

Tırpanların çekiçlenmesiyle başlayan hasat, buğdayların biçilmesi ve patoz yapılmasıyla devam etti. Daha sınra değirmenlerde öğütülen buğdaylar una dönüştürülerek, köy fırınında ekmek yapıldı. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “Çocuklarımıza sütün fabrikada üretilmediğini, domatesin toprakta elmanın ağaçta yetiştiğini, yumurtanın tavuktan çıktığını, ekmeğin undan, unun buğdaydan yapıldığını bu köyde gösteriyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!