Hasarını alamayan ‘Tahkim’e koşuyor

Güncelleme Tarihi:

Hasarını alamayan ‘Tahkim’e koşuyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2013 00:00

Sigortalı ile sigorta şirketi arasındaki uyuşmazlıkları çözmek için kurulan Sigorta Tahkim Komisyonu’na şikâyet yağıyor. Tahkim Komisyonu Müdürü Metin Karacan, 6 bin 300 başvuru yapıldığını belirterek, 3 bin 500 şikâyeti çözdüklerini, müracaatların üçte birinde tüketiciyi haklı çıktığını söyledi.

Haberin Devamı

SİGORTA şirketi ile sigortalılar arasındaki anlaşmazlıkları çözmek amacıyla 2009 yılında kurulan Sigorta Tahkim Komisyonu’na tüketicilerden şikayet yağıyor. 2012 sonuna kadar toplam 5 bin 400 sigortalı, sigorta şirketinden hasarını alamadığı gerekçesiyle Tahkim Komisyonu’na müracaat ederken, 2013’ün sadece 2,5 ayında bine yakın sigortalı başvuruda bulundu. Sigorta Tahkim Komisyonu, bugüne kadar da 3 bin 500 şikayeti çözdü.
Tahkim Komisyonu Müdürü Metin Karacan, başvurularda ciddi artış olduğunu açıkladı. Karacan, bugüne kadar 6 bin 300 sigortalının Tahkim’e başvurduğunu ve bunların yüzde 70’inin de trafik ve kasko sigortalarına yönelik şikayetlerden kaynaklandığını belirterek, şikayetlerin yüzde 17’sinin ise hasarını alamayan ticari işletmelerden geldiğini ifade etti.
Metin Karacan, başvuruların çoğunluğunu tazminatın ödenmemesine yönelik şikayetlerin oluşturduğunu, bir kısmının ise eksik ödemeden kaynaklı şikayetler olduğunu vurgulayarak, “Sigortalı, hasarını, tam alamadığını iddia ediyor ya da ödenen tazminatı yeterli bulmuyor. Sigorta şirketi de mevcut şartlarda belirli ödeme yapılabileceğini söylüyor” dedi.

Haberin Devamı

SİGORTALILAR HAKLI

Metin Karacan, Sigorta Hakemleri’nin bugüne kadar gelen şikayetlerin 3 bin 500’ünü çözüme kavuşturduklarını da belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çözüme kavuşturduklarımızın yaklaşık bin tanesinde sigortalıyı haklı bulduk. Misal olarak tüketici bize, hasarının 100 lira olduğu ve sigorta şirketinden bu rakamı alamadığı gerekçesiyle başvurmuş. Sigorta Hakemleri de sigortalının talebinin haklı olduğuna karar vermiş. Sigorta şirketine de 100 liranın ödenmesi gerektiğini bildirmiş. Gelen şikayetlerin üçte biri böyle çözüldü. Toplam şikayetin üçte birinde ise sigortalıyı haksız bulduk. Geri kalan şikayetlerde ise sigortalıya belli bir miktarın ödenmesine karar verildi.” Metin Karacan, Sigorta Tahkim Komisyonu’na gelen başvuruların yüzde 70’nin 15 bin liranın altındaki hasar şikayetlerinden kaynaklandığına da değindi.

Yaralı köpeğe sigortadan 2 bin lira tazminat

Haberin Devamı

Sigorta Tahkim Komisyonu’na özellikle trafik sigortaları ile ilgili farklı şikayetler de geliyor. Örneğin, aracın çarpması sonucu ağır yaralanan köpeğin sahibi, 4 bin 200 TL’lik tedavi masrafını, trafik sigortasından talep ediyor. Sigorta şirketi, hayvanların sigorta kapsamına girmediğini belirterek, hasarı reddediyor. Köpeğin sahibi, Tahkim Komisyonu’na şikayet ediyor. Sigorta hakemleri tüketiciyi haklı buluyor ve sigorta şirketinin, 4 bin 200 liralık tedavi giderinin 2 bin 100 lirasının ödemesine karar veriyor. Karacan, “Her dosyayı ayrı inceleyip, karar veriyoruz. Bazı hasarlar sigorta şartlarında yazmasa da ödenmeli”diyor.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!