Hasar büyük

BAZI oyunlar vardır, ne anlatılabilir gibidir, ne de anlaşılabilir... Ben dün akşamki oyunu anlamadım. Beşiktaş bir ilk yarı oynadı, o 45 dakikayı sokağa attı. Girilen bir pozisyon var, yenilen bir gol ve üç tane de rakibe verilen pozisyon... Böyle maçlarda böyle oynuyorsan hayra alamet değildir. Öyle de oldu.

İkinci yarı oyun rakibin sahasına yüklendi. Ama yine verilen iki tane çok net poziyon var. ‘Ben büyük takımım, şampiyonluğa oynuyorum’ diyorsan, rakibe böyle basit pozisyon vermeyeceksin. Ben tek maça bakıp da ahkam kesen adam değilim. Tek maçta her şey olur. Ama dün akşamki görüntü Beşiktaş adına hoş değil. Çok zor bir iki hafta Beşiktaş’ı bekliyor. Hem Avrupa var, hem de içerisi... Dün akşamki görüntü iyi değil. Maçın kocaman kocaman dakikalarına bakıyorum, bir tane de oynayan Beşiktaşlı oyuncu seçeyim diye kıvranıyorum. Böyle bir adam yok.

Gözüm Tümer’i aradı

Tümer
diye bir adam çıktı, iki tane milli maçı bize çevirdi. Dün akşam saklambaç oynadı. Büyük takımın lider bir oyuncusu yoksa, o maç zor olur. Dün akşamki gibi.

Rize’yi es geçeyim istemiyorum. Her oyuncusu üç kişilik efor sarfetti. Ayağına gelen topu kafası ile çıkaran çocuklar gördüm. Maçın tabelasına baktığımda, oraya yazan numara Rizeli oyuncuların futbola olan iştahından kaynaklandı. ‘Saha kötüydü, hava şartları müsait değildi’ diye hiçbir Beşiktaşlı oyuncunun arkasına saklanacağı mazeret olamaz. İyi bir futbol takımı her saha ve hava şartlarında iyi oynayan yahut da iyi oynamaya çalışan takımdır.

Beşiktaş’ta hasar büyük. Bu maçta çabuk ders çıkarsa, vakit de geçmiş değil. Ama öğrenmek ve tecrübe kazanmak adına kayıplar ileride kazanmaya tecrübe olur. İnşallah Beşiktaş’ın oyuncuları böyle düşünür.

Et mi, balık mı?

Maçın hakemi, benim ezberime aldığım kadar, maçına göre hakemlik yapıyor. Ben bu kadar iyi hakem mi, kötü hakem mi anlamış değilim. Hani bir yerde de şunu söylemek isterim. Et mi, balık mı? Şimdiye kadar da anlamış değilim. Dün akşam kötü yönetmedi. Ama maçın içine ettiği maçları da çok iyi hatırlıyorum.

Neticede Beşiktaş, çok zor bir döneme girdi. Sağlıklı çıkar mı, çıkmaz mı bilinmez. Maçlar yol aldıkça belli olacak. Ama dün akşam iyi tarafından yakaladığım bir tarafı yok.
Yazarın Tüm Yazıları