Hasar büyüdü

Güncelleme Tarihi:

Hasar büyüdü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2017 01:00

Gümüşhane’de, futbol dışı şartlarda mücadele edip, hem maçı hem de liderliği kaybettiklerini ileri süren yönetim, kararı adaletsiz bulduğunu açıkladı. Tokatspor maçı için hatıra bilet bastırıldı.

Haberin Devamı

Ankaragücü’ne bir kötü haber de Türkiye Futbol Federasyonu’ndan geldi. Federasyon Disiplin Kurulu, Gümüşhanespor ile Ankaragücü arasında oynanan olaylı maçla ilgili kararını açıkladı. Kurul, ev sahibi ekibe; taraftarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 5 maç kendi sahasında seyircisiz oynama ve 30 bin, çirkin ve kötü tezahüratten dolayı de 8 bin TL olmak üzere toplam 38 bin TL para cezası verdi. Kurul, Ankaragücü’ne de taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle kendi sahasında 2 maçı seyircisiz oynama ve 10 bin TL, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle de 6 bin TL olmak üzere toplam 16 bin TL ile fatura çıkardı. Ankaragücü yönetimi, Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından verilen kararın adaletsiz olduğunu savunup, “Orada yaşananlar ortada. Maçtan önce, maç sırasında ve maç sonunda, futbol dışı şartlarda mücadele verdik. Tüm görüntüler ortada ve gerekli itirazlarımızı yaptık. Can güvenliğimizin olmadığı bir ortamda müsabaka oynandı. Biz tekrar beklerken, verilen ceza ile bir kez daha mağdur edildik. Gerekli hukuki çalışmayı yapıp, Tahkim Kurulu’na gideceğiz” diye görüş bildirdi.

Haberin Devamı

YÖNETİM HATIRA BİLET BASTIRDI

Ankaragücü yönetimi, Gümüşhanespor ile oynanan müsabakadaki saha olayları sebebi verilen 2 maçı seyircisiz oynama yönündeki kararın ardından harekete geçti. Yönetim, bugün oynanacak olan Tokatspor maçında hatıra bilet bastırdı.
Yönetimin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, taraftarlardan gelen yoğun talep doğrultusunda, Tokatspor müsabakasında hatıra bileti bastırılması yönünde karar alındı belirtilip, “Hatıra biletin değeri 5 TL’dir. Tandoğan’daki kulüp binası ve store mağasından satışa sunulmuştur. Maç günü de Tandoğan’daki kulüp binası ve 19 Mayıs Stadyumu Gençlik Parkı gişelerinden bilet satışına devam edilecektir” bilgisi verildi.
Ankara dışından destek vermek isteyen taraftarlarında MKE Ankaragücü Gençlik Spor Kulübü Anadolubank Ulus Şubesi hesabına uygun görecekleri yardımı yapabilecekleri belirtildi.

Haberin Devamı

“DAVANIN TAKİPÇİSİYİZ”

Ankaragücü yönetimi, Gümüşhane maçında yaşanan olayların ardından yaptığı ikinci açıklamada, tepkilerinin sahada futbol terörü estirenlere olduğunu belirtip, davamızın sonuna kadar takipçisiyiz mesajı verdi.
Açıklamada, şu ifadele yer verildi:
“A.Gücü her zaman misafirperver olmuştur. Gümüşhanespor Ankara’ya geldiğinde kendilerine antrenman için sahamızı tahsis ediyoruz. Son karşılaşma öncesi Gümüşhanespor yönetiminden benzer bir yaklaşım dahi göremedik. Gümüşhane Valisi ve Emniyet müdüründen gerekli güvenlik önlemleriyle ilgili tatmin edici bir bilgi alamadık. Bizim ve futbol kamuoyunun beklentisi bu olaylara sebep olanların ve gerekli tedbirleri almayan sorumluların tespit edilmesi ve yasalar çerçevesinde gereken cezaları almasıdır. Ankaragücü, 107 yıllık şanlı tarihi ve vefalı taraftarı ile her zaman örnek bir kulüp olmuştur. A.Gücü markasını yıpratmaya çalışan herkes bilmelidir ki biz davamızın sonuna kadar takipçisiyiz. A.Gücü asla sahipsiz değildir. Bu süreçte kulübümüze destek olan herkese ve her kesime şükranlarımızı sunuyoruz. Ankara’nın en büyük gücü Ankaragücü’dür ve hep öyle de kalacaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!