Hasan Şaş: Hamza hoca orada yanlış yaptı

Güncelleme Tarihi:

Hasan Şaş: Hamza hoca orada yanlış yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2015 11:14

Galatasaray'ın Benfica karşısında aldığı 2-1'lik galibiyeti değerlendiren futbol otoriteleri, sarı kırmızılı takım hakkında övgü dolu ifadeler kullanırken, Hasan Şaş, taraftarın büyük tepki gösterdiği Yasin-Olcan değişikliğine çarpıcı bir yorum yaptı.

Haberin Devamı

Hasan Şaş: Hamza hoca orada yanlış yaptı
Avrupa'ya döndü (Mustafa Denizli - Hürriyet)

Bu, her bakımdan çok önemli bir galibiyet. Bu 3 puan, Galatasaray'ın Avrupa'da kalışının bir garantisi. Şampiyonlar Ligi'nde umudun devam etmesi anlamını taşıyor. Şimdi önümüzdeki 3 maç değişik bir tablo ortaya çıkaracak. Bu maçla Galatasaray, Atletico Madrid ile Benfica'ya "yalnız değilsiniz" mesajını verdi. Galatasaray'ın buradaki talihsizliği iki takımla da deplasmanda oynayacak olması.

Hasan Şaş: Hamza hoca orada yanlış yaptı

Zafer, inananlarındır (Hakan Ünsal - Hürriyet)

Haberin Devamı

İyi mücadele ve birlikte savaşan takım, kazanmayı hak etti. Podolski’den Sneijder’e kadar herkes savaştı kazanmak için isteğini ortaya koydu. Kabus bir başlangıçtan sonra maçı çevirmek ancak inanç, mücadele ve istek işidir. Galatasaray aldığı bu galibiyetle grubu tekrar dizayn etti. Sarı kırmızılı takım UEFA’da devamı garantiledi ama Şampiyonlar Ligi’ne devam için Madrid’de final oynayacak.

Hasan Şaş: Hamza hoca orada yanlış yaptı

Ben hala ayaktayım! (Rıdvan Dilmen - Sabah)

Galatasaray takımının bu kadrosu bundan iyi oynamaz. Bundan iyi de defans yapmaz. Benfica'yı yenmek için hem hücum da hem de savunmada böyle oynaması gerekirdi, öyle de yaptı. Maçtan bir gün önce Hamza Hoca, ilk 11'i açıkladı; iki ofansif ön libero onların önünde de 4 tane hücumcu. Yani dün Benfica'ya 1 puan verseler kabul etmeyen bir takım vardı hem kadro hem de oyun anlayışında. İki takımın da önünde önemli derbileri vardı. Biri Fenerbahçe diğeri Sporting Lizbon ile oynayacak hafta sonu...

Hasan Şaş: Hamza hoca orada yanlış yaptı

Ve takım oldular (Levent Tüzemen - Sabah)

Haberin Devamı

Galatasaray için Benfica zaferi yeniden takım olmak adına atılmış dev bir adımdır. Muslera dahil her oyuncunun erken golle geriye düştükten sonra önce maçı döndürmek adına kazanma isteği sonra da gol yememek için verdiği mücadele alkış gerektirir.. Benfica gibi ayağa iyi top yapan, hücuma hızlı çıkan ve fizik kalitesi üst düzeyde olan bir takıma karşı Galatasaraylı oyuncular özveri ve özgüvenle oynadı.
Geri dönüşün en büyük mimarı seyirciydi.

Hasan Şaş: Hamza hoca orada yanlış yaptı

Şimdi Benfica düşünsün (Erman Toroğlu - Sabah)

Bu maç için teknik, taktik yazmıyorum. Zaten yazılmaz. 11 kişi çıkarsın, çatır çatır mücadele edersin. Yenersin veya yenilirsin. Galatasaray dün mücadele etti. Ama şunu unutmasınlar dün gece Allah da onların fazlaca yanındaydı. Bundan sonra iş ne olur? Onu artık Benfica düşünecek, G.Saray değil! Yazıma hakemle başlamıştım yine onunla bitireyim; bu İskoç hakem maçlara hakem forması ile çıkacağına "kilt" (İskoç eteği) giyerek çıksa doğru yapar!

 

Haberin Devamı

Hasan Şaş: Hamza hoca orada yanlış yaptı
Şansını zorlamak (Feyyaz Uçar - Fanatik)

Uluslararası maçlarda kronik hastalığımızdır. Duran toplar ve taç atışlarında, biz tozluğumuzu düzeltirken, rakip topu düzeltip oyuna başlar. Ortada pozisyon yokken golü yeriz. Şükür ki Benfica’nın golü erken geldi. Bu hatayı telafi için koca bir maç var. El mahkum, tempo yükselecek. Yasin’in, toplu ya da topsuz hareketliliği, Bilal’in ceza sahası yakınlarında şut arayışları, Podolski’nin, beklenen defans arkası koşuları başlayınca, bu golün altından çıkmak Cim Bom için çok kolay.

Hasan Şaş: Hamza hoca orada yanlış yaptı
Hamza hoca yanlış yaptı (Hasan Şaş - Tivibu Spor)

Haberin Devamı

Yasin - Olcan değişikliğinde Hamza hoca, rakibin sağ kanadını kapatmak için yaptı ama çıkan oyuncu yanlıştı. Olcan oyuna girdiğinde Yasin yerine Umut oyundan çıkabilirdi. Podolksi de sol kanada gelip Yasin, sola geçebilirdi. Chedjou, şu anda Avrupa'nın en iyi stoperlerinden biri. Hangi takıma koyarsanız koyun sırıtmaz. Şu anda Barcelona'ya da koyun sırıtmaz.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!