Hasan Ferit Gedik'in ölümü davası'nda bir tutukluya tahliye

Güncelleme Tarihi:

Hasan Ferit Gedikin ölümü davasında bir tutukluya tahliye
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2015 21:40

Maltepe Gülsuyu'nda gösteri yapan gruba yönelik silahlı saldırıda Hasan Ferit Gedik'in ölümü ve 3 kişinin yaralanmasına ilişkin 11'i tutuklu 35 sanığın yargılandığı davada, bir tutuklu sanığın tahliyesine karar verildi.

Haberin Devamı

Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 11 tutuklu sanık ile 3 tutuksuz sanık ve avukatları katıldı.Kamu güvenliği gerekçesiyle kapalı yapılan duruşmaya, basın mensupları ve izleyiciler de alınmadı. Duruşmayı CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da izledi.Makeme heyeti, duruşmada sanıklar ile müştekiler arasında tartışma yaşandığını ve her iki tarafın uyarıldığını tutanağa geçirdi.Bu sırada söz alan Mahmut Tanal, sanıkların kendisine yönelik "terörist" dediğini iddia etti.Sanıklardan Göksel Kesici de söz alarak, "Milletvekiline 'terörist' diye ben söyledim. Bizim hakkımızda 'uyuşturucu çetesi' demişsin. Bizim vergimizle maaş alıyorsun, sen milletvekili değilsin" diye konuştu.Duruşmada ifadesi alınan müştekilerden Murat Ağtaş, Gülsuyu'nda taksi durağı işlettiğini belirterek, "Bir keresinde durağı bastılar.

Oğlumu dövdüler. Taksi durağını almak için tehdit ettiler. Şikayetçiyim, ben bu mahalleden can güvenliğim kalmadığı için taşındım. Olay sırasında vurulduktan bir gün sonra da bu kişiler evimi kurşunladılar" dedi.Müşteki avukatlarından Şükriye Erden de sanıkların duruşma sırasında müştekilere yönelik tehdit ve hakaret içeren sözler söylediğini savunarak, "Hakimsiniz, duruşmayı siz yönetiyorsunuz. sanıkların bizi tehdit etmesine, hakaret etmesine izin veriyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Sanık Mesut Turhan da suçlamaların kabul etmediğini anlatarak, şunları söyledi:

"Örgüt yönettiğim söyleniyor. Uyuşturucu denildi, çıkar amaçlı örgüt denildi. Hasan Ferit Gedik'in öldürülmesi olayında ben Antalya'daydım. Bu olaylarla alakam yoktur. Böyle bir örgüt yok. Evliyim, 2 çocuğum var. Ailemiz yıkılmak üzere. Tahliyemi istiyorum."

Sanık Zafer Turhan ise 22 aydır cezaevinde olduğunu ifade ederek, "Aynı aileden 3 kardeş bu dosyadan tutukluyuz. Her birimizin ikişer tane evladı var. Biz çete kurucusu, yöneticisi ve üyesi olarak yatıyoruz. Ben Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde yargılanmaktan gurur duyuyorum. Bu davalarda suçsuz insanlar mağdur edilmekte. Biz çeteysek hani paramız? Benim avukatım yok" dedi.Sanık Şahin Eren de iddianamede isnat edilen çete suçlamasını kabul etmediğini kaydederek, "Israrla Hasan Ferit Gedik'i benim öldürdüğümü söylüyorlar. Ben öldürsem söylerim, birçok kesinleşmiş cezam var. Ben en fazla 28 yıl yatarım. O olsa ne olur ama ben öldürmedim, öldürsem söylerim" diye konuştu.Sanık Emrah Ok da "Ben doğuda askerlik yaptım, psikolojim bozuldu. Mahallede birçok olay oldu. Maskeli insanlar, 'öldüreceğiz' diyorlar. Biz örgütsek DHKP/C hayır kurumu mu? Beni dövdüler, çöp kutusuna attılar" ifadelerini kullandı.Duruşmada söz alan diğer sanıklar da haklarındaki iddiaları kabul etmediklerini belirterek, beraatlerini istedi.Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Yakup Dalkılıç'ın tahliyesine karar verdi.Duruşma salonunda suç içeren sözlerin sarf edildiğini belirten mahkeme heyeti, ses ve görüntü kayıtlarının gerekli soruşturmanın yapılması amacıyla Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesine hükmetti.Duruşma, ekim ayına ertelendi.

Olayın geçmişi

Maltepe Gülsuyu Mahallesi'nde 30 Eylül 2013'te gösteri yapan gruba silahla ateş açılması sonucu, Hasan Ferit Gedik hayatını kaybetmiş, 3 kişi de yaralanmıştı.Olayla ilgili hazırlanan iddianamede, 11'i tutuklu 35 şüphelinin 11 ile 269 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!