Ege Haberleri

    Has tatlar tek çatıda

    Mete Tamer OMUR / HÜRRİYET
    22.05.2011 - 00:00 | Son Güncelleme:

    Tatmahal, yöresel mutfaklara has lezzetleri bir çatı altında topladı. Türk mutfağının geleneksel ve otantik tatlarını bozmadan tüketicinin beğenisine sunma amacıyla yola çıkan Tatmahal, ilk olarak 100 yıllık Aydın Karacasu pide ekolünün 3’üncü kuşak temsilcisi Güleryüz Pide’yi hizmete açtı.

    Pidenin yanında, yaklaşık 30 yıllık lezzet Baki Usta kokoreçi de bulunuyor. Forum Bornova’nın yanında hizmete giren mekanda, pidenin ardından önümüzdeki ay döner ve balık tava da Egelilerle bulaşacak tatlar arasında yer alıyor. Her mutfakta alanın en iyi ustalarıyla çalışmayı hedefleyen mekan, kaliteli ve ekonomik yapısıyla dikkat çekiyor. Pide fiyatları 7 TL’den başlıyor.

    100 yıllık lezzet

    Tatmahal’in Koordinatörü Cengiz Kahraman, Türk mutfağının otantik ve geleneksel tatlarını bozmadan ve alanın en iyi ustalarının hazırladığı lezzetleri Bornova Forum’un yanında bulunan iki katlı mekanda topladıklarını söyledi. Kahraman, “İlk olarak Güleryüz Pide ile başladık. Burada da en iyi olarak bilinen Aydın Karacasu pidelerinden oluşan bir mönü hazırladık. Pidelerimiz, 100 yıldır babadan oğula aktarılan geleneği benimseyen usta tarafından hazırlanıyor. Etlerimiz, Çine’de özel olarak yetiştirilen doğal besi danalarının sırt kapak kısmından hazırlanıyor. Hamurlarımız ise farklı tahıl unlarının karıştırılmasıyla elde ediliyor. Tahinli pidelerdeki kaymak, yöredeki manda sütünden yapılıyor.
    Enfes rayihalı tahin ise bu konuda meşhur olan Koçarlı’dan. Ayranlarımız yine aynı şekilde” dedi. Kahraman, Baki Usta’nın 30 yıllık kokoreç lezzetini de Tatmahal çatısı altında bulunduğunu ifade etti.

    Turiste Ege şarabı

    Eylül ayında hizmete girecek bir de Şarap Evi’nin olacağı bilgisini veren Kahraman, Şarap Evi ile özellikle İzmir’e kruvaziyer gemileriyle gelen turistleri çekmeyi hedeflediklerini belirterek, “Burada Ege Bölgesi’nde yetişen üzümlerden yapılan tüm şaraplar olacak. Yerli peynirlerin eşliğinde tadım yaptırılacak. Ayrıca arzu edilirse satın alma imkanı da olacak. Zeytinyağlılar da yer olacak” ifadesini kullandı.

    Döner ve balık yolda

    Kahraman, kokoreç ve pidenin dışında döner ve balık alanında iki ayrı bölümlerinin olacağı bilgisini vererek, bu iki alanında önümüzdeki ay devreye gireceğini aktardı. Kahraman, “Yüzde 100 et döner sunacağız. Bunu özel tandır lavaşı ile servis edeceğiz. Bir diğer mutfak ise balık tava. Burada da Amasra yöresinin küçük balık dediğimiz istavrit, hamsi ve mezgit gibi tavada pişen balıklardan oluşacak bir yerimiz olacak. Balıkların yanında da, içinde 30 çeşit yeşilliğin bulunduğu özel bir salata yer alacak. Balıklar çelik tavalarda yapılacak.  Bunun ustası da Amasra’dan geldi. Burada biraz fastfooda dur demek istiyoruz. Kaliteli, ekonomik ve hızlı bir seçenek sunuyoruz. 500 kişi kapasiteli bahçemizde de her türlü organizasyon yapılabilir” dedi.

    Tatmahal zincir olacak

    Tatmahal konseptini Karşıyaka’ya da taşımayı düşündüklerini söyleyen Kahraman, “Ama orada farklı mutfaklar olacak. Bir Antakya mutfağı yapacağız. Ayrıca, çocuklu aileleri yakından ilgilendirecek bir konsept olacak. Üçüncü seçeneğimiz ise yine balık üzerine olacak ama burada biraz Girit mutfağına yakın bir konsept belirledik. Burası da yıl sonuna doğur devreye girecek” diye konuştu.  Kahraman, hedeflerinin Tatmahal konseptini tüm Türkiye’ye yaymak olduğunu sözlerine ekledi.
     Tel: 0.232 342 77 07

    Etiketler:
    

      EN ÇOK OKUNAN HABERLER

        Sayfa Başı