HAS Parti'den YSK kararına tepki

Güncelleme Tarihi:

HAS Partiden YSK kararına tepki
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2011 01:59

HAS Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş BDP tarafından desteklenen 12 bağımsız milletvekili adayının sabıka kayıtları bulunduğu gerekçesiyle adaylıklarının Yüksek Seçim Kurulu tarafından veto edilmesini, demokrasi ve ülke barışı açısından kaygı ile karşıladığını belirtti.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Numan Kurtulmuş kararı “Bu kişilerin sorunu değildir. Seçilme değil esasen seçme hakkına darbe vuran YSK’nın bu kararı, bütün Türkiye’yi ilgilendiren vahim sonuçlar doğurabilecek niteliktedir. Demokratikliği ve adilliği %10 barajı nedeniyle zaten tartışma konusu olan 12 Haziran seçimleri, YSK’nın bu kararı ile demokratik meşruiyetini bütünüyle kaybetme noktasına gelmiştir” şeklinde değerlendirdi.

Bu kararın hazırlanmasının sonuçları itibariyle siyasal olduğunu belirten Kurtulmuş, “Demokrasimiz açısından vahim sonuçlar doğurabilecek bu karardan esas olarak 9 yıldır iktidarda bulunan Ak Parti sorumludur. Eğer Ak Parti, Türkiye’nin demokratikleşmesi için elzem olan bu düzenlemeleri 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan “Anayasa Referandumuna” koysaydı bugün böyle bir garabeti yaşamayacaktık” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!