Harvard öğrencisi, Romanlar'ın yaşamını inceliyor

Güncelleme Tarihi:

Harvard öğrencisi, Romanların yaşamını inceliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2016 12:42

Harvard öğrencisi, Romanlar'ın yaşamını inceliyor

Haberin Devamı

Ali Can ZERAY/EDİRNE, (DHA) - ABD'nin Boston kentindeki Harvard Üniversitesi'nin Antropoloji Bölümü'nde okuyan 27 yaşındaki Margaretha Blignaut, bitirme tezi ödevi olan 'Romanlar'ın yaşamı' ile ilgili çalışma yapmak için Edirne’ye geldi.
Dünyaca ünlü Harvard Üniversitesi’nin Antropoloji Bölümü'nde okuyan ABD'li Margaretha Blignaut, Romanlar'ın yaşamını inceleyip 300 sayfalık tez hazırlayacağını söyledi. Blignaut, Edirne’de yaşayan Romanlar'ın eğitimden sanata, iş hayatından sosyal yaşamlarına kadar her şeyi, bir proje doğrultusunda inceleyeceğini anlattı. Blignaut, bir süre Edirne’de kalarak incelemelerini sürdüreceğini söyledi.
'TÜRKİYE’DEKİ ROMANLARIN YAŞAMI DAHA İYİ'
Roman mahallelerinde gezerek yaşamlarını incelediğini ve akademik notlar aldığını kaydeden Blignaut, Türkiye’deki Romanlar'ın şartlarının, diğer ülkelerdekilere göre daha iyi olduğunu söyleyerek, "Benim burada yaptığım akademik bir çalışma. Bu çalışmanın daha çok başındayım. Yaklaşık 1 yıldır Romanlar'ın hayatını inceliyorum. Türkiye’ye gelmeden önce Makedonya’ya gittim. Orada yaşayan Romanlar'ın yaşamı hiç iyi değil. Romanya’da da aynı. Edirne’de Romanlar'ın yaşam standarttı o ülkelere göre daha iyi. Ama tabi Türkiye ve diğer ülkelerde Romanlar'ın yaşamında iyileştirmeler yapılabilir" diye konuştu.
Edirne Roman Eğitim Gönülleri Derneği Başkanı Turan Şallı, Romanlar hakkında çok yanlış bilgiler olduğunu ve akademik incelemenin sevindirici olduğunu ifade ederek, "Bizim Türkiye’de azınlık olduğumuzu söyleyenler var. Biz azınlık değiliz. İlk kez Amerika’dan gelerek hayatımızı inceliyorlar. Bu olay çok sevindirici" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!