Harvard Medical School'da projelerini sundular

Güncelleme Tarihi:

Harvard Medical Schoolda projelerini sundular
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2017 16:19

Harvard Medical School'da projelerini sundular

Haberin Devamı

İZMİR'in Karşıyaka İlçesi'nde bulunan Özel Karşıyaka Bilim Doğa Anadolu Lisesi'nde okuyan dört öğrenci, kolon kanserinin önlenmesine yönelik projelerini International Journal of Art and Science Konferansları kapsamında  'Harvard Medical School'da sundu. Dört öğrencinin sunduğu proje ilgi gördü.

Kimya öğretmeni Ayşe Karadeniz Yazıcı danışmanlığında bilimsel proje ekibi olarak, 11. sınıf öğrencileri Simay Sunarel ve Fikret Ergüven iki yıl boyunca 'Zeytin Yaprağı ve Dereotu Çayının İn Vitro Antioksidan Özellikleri ve Kolon Kanser Hücrelerine Etkisi', Sude Filiz ve Ece Mutluay da 'Buğday Çimi Suyunun DLD-1 Kolon Kanser Hücrelerine Etkisi ve İn Vitro Antioksidan Özellikleri' adlı proje üzerinde çalıştı. Dört öğrenci, kanser üzerinde çalıştığı projelerini, International Journal of Art and Science Konferansları kapsamında başta 'Harvard Medical School' olmak üzere Las Vegas, Prag ve Brezilya Bilim Fuarı'ndan sunmak için davet aldı. Öğrenciler projelerini 'Harvard Medical School'da sunmakta karar kıldı.

Dört Türk öğrenci bu proje çalışmalarını ABD'de bulunan Harvard Medical Schools'da, farklı ülkelerden gelen akademisyenlerin huzurunda  sundu. Proje sunumuna katılanlar, dört öğrenci ve öğretmenlerini ayakta alkışladı. Öğretmen ve öğrencilere, projelerinden dolayı  üniversiteden sertifika da verildi.

Öğrenciler ayrıca Boston'da bulunan Massachusetts Institute of Technology'yi gezme fırsatı buldu, burada bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Öğrencilerden Simay Sunarel ayrıca 2016 yılında bu proje ile Meksika'da Türkiye'yi temsil etmişti.

Bahri KARATAŞ / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!