Harun Kolçak, Gemlik’te annesinin mezarına defnedilecek (2)

Güncelleme Tarihi:

Harun Kolçak, Gemlik’te annesinin mezarına defnedilecek (2)
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2017 17:21

Harun Kolçak, Gemlik’te annesinin mezarına defnedilecek (2)

Haberin Devamı

EŞREF KOLÇAK:  İLAÇLARINI BİLEREK KULLANMADI
İstanbul’da dün gece tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren şarkıcı Harun Kolçak, Bursa’nın Gemlik İlçesi’nde yarın toprağa verilecek. Kolçak’ın Gemlik’te yaşayan babası sinema sanatçısı Eşref Kolçak, DHA muhabirinin sorularını yanıtladı.
Çok üzgün olduğunu kaydeden Eşref Kolçak, “Netice itibarıyla bir canınız gidiyor. Ama kaderin önüne geçilmez. Neyse kader onu yaşayacağız başka çaremiz yok. Muhakkak ki üzülüyorum ama kendimi paralayacak kadar da üzülmüyorum. Yedi yıl önce eşimi kaybettim. Ömürleri bu kadarmış. Bizim de  ikinci bir aşamaya geçmemiz gerekiyormuş. Yavaş yavaş biz de sıramız gelince, biz de gideceğiz. Allah sağlık verirse Cuma günü ikindi namazından sonra buraya getirecekler. Burada defnedeceğiz. Annesinin yanına” dedi.
Harun Kolçak’ın ilaçlarını kullanmadığı ile ilgili bir soru üzerine Eşref Kolçak şunları söyledi:
“En  son Ramazandan önce Yalova konserinde görüşmüştük. Samimi olarak söylüyorum. Söylendim hatta. ‘Baba ramazanda istirahata geçeceğim’ dedi. Tam manasıyla istirahata geçti. Bir defa çok ızdırap çekiyormuş. Onu hep gizledi. İlaçlarını kullanmamayı, tahmin ediyorum bilerek yaptı. Ben hatta annesinin üzerine yemin ettirdim kullansın diye, yok o bile bile kullanmadı. Çünkü kendisi de çok iyi biliyordu ki yani kurtuluş yok."
Eşref Kolçak, sanatçının kitabı olmadığını ve bunun sanatçıya verilen en güzel özellik olduğunu ifade ederek, "Eğer yaradan sizi sanatçı yaratmışsa siz ne şartlar altında olursanız olun o sanatı yaparsınız. Ben de üniversiteye gitmedim ama  bugün 80 milyonunun sevilen bir sanatçıyım. Oğlum da öyle.  O Fransız lisesinde okudu. Arkadaşları arasında müzik yapmaya başladılar. O zaman, ‘ baba ben müzisyen olmak istiyorum’ dedi. ‘Tamam’  dedim Ben ona hayır da desem . Yaradan öyle yaratmış o devam etti işte" dedi.
Oğlunun da sevilen bir sanatçı olduğunu hatırlatan Kolçak, "Yalnız Türkiye’de değil. Türkiye dışında da sevilen bir sanatçı. Benim biraz olsun tesellim bu. Allaha çok şükür dün geceden beri  Telefonlarım susmadı. Tanıdık tanımadık binlerce telefonla aldım. Hala da devam ediyor. Bu güzel bir şey demek ki sevilen bir kişiymiş ki insanlar bu kadar ilgileniyor” diye konuştu.
Faruk KAHRAMAN/GEMLİK (Bursa), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!