Harry Sally'ye Tanışınca'nın kamera arkasında neler oldu

Güncelleme Tarihi:

Harry Sallyye Tanışıncanın kamera arkasında neler oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2015 09:37

Sinema tarihinin unutulmaz filmlerinden birinin yapımın kendisinin de önüne geçen sahnesinin kamera arkasında neler yaşandığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

1989 tarihli Harry Sally'ye Tanışınca (When Harry Met Sally) filminde Meg Ryan ile başrol paylaşan Billy Crystal, anılarını kaleme aldığı Still Fooling' 'Em adlı otobiyografi kitabında sadece bu filmin değil Hollywood'un kamera arkasına dair ilginç anekdotlara yer veriyor. Hem de okuyanı gülümseten bir şekilde.

Billy Crystal'ın kitabının en ilginç bölümlerinden biri de kendisini bir anda kariyerinin zirvesine çıkaran Harry Sally ile Tanışınca adlı filmin ünlü 'sahte orgazm' sahnesinin kamera arkasında yaşananları anlattığı satırlar.

Bugün 67 yaşında olan Crystal'in kitabında anlattığına göre o ünlü sahnenin çekimi öncesinde yaşananlar şöyle: Söz konusu sahne New York'un Aşağı Batı Yakası'ndaki bir restoranda çekildi. Filmde Sally karakterini canlandıran Meg Ryan, yönetmen Rob Reiner'ın istediği performansı sergileyinceye kadar tekrarlamak zorunda kaldı aynı sahneyi.

Haberin Devamı

Sinema tarihine geçen bu sahnenin çekimi neredeyse bütün bir gün sürdü. Çekim yönetmen Rob Reiner'ın içine sininceye kadar tekrarlandı ve sonunda en kusursuz görüntüler yakalandı.

Harry Sallyye Tanışıncanın kamera arkasında neler oldu

Cyrstal'in kitabında anlattığına göre sahnenin çekimi öncesi, provalar sırasında bir başka ilginç an da yaşandı. Meg Ryan'ın sahte orgazm taklidi yaptığı sırada yan masalarda oturan yaşlı kadınlardan biri - ki Crystal bu kadının yönetmenin annesi Estelle olduğunu da belirtiyor- garsonu çağırıp Meg Ryan'ı göstererek "Onun yediğinden istiyorum" diye sordu.

Kitapta da anlatılan sahte orgazm sahnesiyle sinema tarihine geçen Harry Sally'ye tanışıncanın senaryosunda Nora Ephron'ın imzası var. Rob Reiner'ın yönetmen koltuğunda oturduğu filmin oyuncu kadrosunda Meg Ryan, Billy Crystal, Carrie Fisher'ın da aralarında bulunduğu bir kadro yer alıyor.

BU SAHNELER HİÇ UNUTULMADI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!