Harry Potter'ı yakacaklar

Güncelleme Tarihi:

Harry Potterı yakacaklar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2001 10:44

ABD`nin New Mexico eyaletindeki bir kilise, sinemaya da uyarlanan Harry Potter adlı kitap için Ortaçağ'daki cadı avına benzer bir uygulama başlatıyor.

Haberin Devamı

Kilise "Allah`a olan inancı sarstığı" gerekçesiyle kitabı yakmaya hazırlanıyor. Rahip Jack Brock, topladıkları Harry Potter kitaplarını, New Mexico`nun güneyindeki lamogordo`da bulunan İsa Topluluk Kilisesi`nde, Pazar günü yakacaklarını söyledi.

Brock, ilkokul çağına gelmiÅŸ bir çocuÄŸun, trafik kazasında öldükleri söylenen anne ve babasının birer büyücü olduÄŸunu öğrenmesi ve bir büyücü okuluna davet edilmesiye baÅŸlayan maceralarını konu alan kitabı, "kutsal bir ÅŸenlik ateÅŸi" ÅŸeklinde yakacaklarını belirtti.Â

Kitabın yakılmasına gerekçe olarak, gençleri cadılık, büyücülük vesihirbazlığa teşvik etmesini gösteren 74 yaşındaki Brock, Allah`a olaninancın yanı sıra rahip olarak kendisine inancın da sarsıldığını söyledii. Brock, "Harry Potter kitapları, birçok gencin hayatını mahvediyor`` dedi.

Haberin Devamı

Bazı topluluklar tarafından eleştiri oklarına hedef olan Harry Potter`ın yazarı J.K. Rowling ise "Bugüne kadar birçok çocukla karşılaştım. Şu ana kadar hiçbir çocuk bana gelip `Bayan Rowling, bu kitapları iyiki okumuşum. Çünkü bir cadı olmak istiyorum` demedi" diyerek, suçlamaları kabul etmiyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!