Harran’dan, Halep’e 3 TIR yardım

Güncelleme Tarihi:

Harran’dan, Halep’e 3 TIR yardım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2016 17:10

Harran’dan, Halep’e 3 TIR yardım

Haberin Devamı

HARRAN (Şanlıurfa), (DHA) – ŞANLIURFA’nın Harran ilçesinde kaymakamlık ve belediye tarafından temin edilen 3 tır insani yardım malzemesi, dualar eşliğinde Halep’e gönderildi.

Harran Kaymakamlığı, Harran Belediyesi ve Beşir Derneği tarafından bir süre önce başlatılan Halep'e yardım kampanyası kapsamında, hayırseverlerin desteğiyle toplanan gıda, un ve giyecekleri taşıyan TIR'lar, törenle Suriye'ye uğurlandı.

Hayati Harrani Camisi'nde cuma namazı sonrası gerçekleştirilen törene; Kaymakam Temel Ayca, Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, ilçe müftüsü Abdülkerim Öz ile hayırseverler katıldı. Harran Kaymakamı Ayca, Türkiye'nin savaşın ilk gününden itibaren mazlum Suriyelilere sahip çıktığını belirterek, "Sadece ülkemiz sınırları içerisinde yaşayanlara değil ülkemizin dışında olanlara da duyarsız kalmıyoruz. Bu yardımların devamı da gelecek, duyarlı olan herkese teşekkür ederiz" dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz da yardım kampanyasının sürdüğünü ifade ederek, "Biz Türkiye olarak dünyanın neresinde olursa olsun mağdur edilmiş tüm kardeşlerimizin yanında olduk, olmaya devam ediyoruz. Burada da kısa bir süre önce yardım kampanyası başlattık. Kısa zamanda 3 tır gıda, giyim ve battaniye topladık. Bugün bunları Halepli kardeşlerimize göndermenin mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından okunan dualar eşliğinde insani yardım malzemeleri Halep’e gitmek için yola çıktı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!