Hareketli yaşam için pedal çevirdiler

Güncelleme Tarihi:

Hareketli yaşam için pedal çevirdiler
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2017 16:13

Hareketli yaşam için pedal çevirdiler

Haberin Devamı

MANİSA'da havaların ısınmasıyla birlikte toplumu bisiklet kullanımına özendirmek ve obeziteye dikkat çekmek amacıyla hafta sonu bisiklet turu etkinliği düzenlendi.

Sağlık Bakanlığı'nın 2015-2018 yılları arasında başlattığı ve obeziteyle mücadeleyi ön plana çıkardığı, 'Fiziksel Aktiviteyi Artırma Projesi' kapsamında Manisa Bisiklet Derneği ile Halk Sağlığı İl Müdürlüğü işbirliğinde haftasonu bisiklet turu etkinliği düzenlendi. Sabah Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan 90 bisiklet tutkunu Toplum Yaşam Merkezi'ne hareket etti. Toplum Yaşam Merkezi'nde bisikletlilerin vücut analiz cihazıyla vücut kitle ölçümleri yapıldı. Vücutlarındaki yağ, su oranları ile boy ve kiloları ölçüleri tek tek belirlenen bisikletçiler, 3 aylık takibe alındı. 3 ay sonra tekrar ölçüm yapılacak bisikletçilerden elde edilecek veriler ile hareketli yaşamın insan sağlığına olan faydalarının kamuoyu ile paylaşılacağı belirtildi. Etkinlikle, Yunusemre, Şehzadeler, Salihli, Akhisar, Soma ve Turgutlu ilçelerindeki kadrolu uzman diyetisyen bulunan Toplum Sağlığı Merkezleri'ne alınan vücut analiz cihazının ilk kullanan Manisa Bisiklet Derneği üyeleri oldu.

VATANDAŞLARI BİSİKLET KULLANMAYA ÇAĞIRDI

Manisa Bisiklet Derneği Başkanı Yüksel Gemici, her hafta sonu dernek üyeleriyle birlikte bisiklet turu düzenlediklerini belirterek, amaçlarının toplumu bisiklet kullanmaya ve hareketli yaşama özendirmek olduğunu söyledi. Dernek Başkanı Gemici, "Gelişen çağla birlikte hareketsiz yaşamda artık artmaya başladı. Artık bir tuşla insanlar her işini halletmeye, otomobillerle kısa mesafelere gitmeye başlayınca hareketsiz yaşamı da beraberinde getirdi. Bu nedenle dernek olarak özellikle Manisa'da hareketli yaşama özendirmek amacıyla bisiklet turları düzenliyoruz. Dernek üyelerimizle hafta sonları düzenlediğimiz etkinliklere tüm Manisa halkını bekliyoruz. Artık havalar ısınmaya başladı. Hafta içinde yapamadığımız hareketi hafta sonları yapabiliriz. Biz de otizmle mücadelede dernek olarak gereken neyse yapacağız" diye konuştu. Dernek Başkanı Gemici, hedeflerinin 120 olan dernek üyesi sayısı yıl sonuna kadar 500'e çıkartabilmek olduğunu dile getirdi.

Bisiklet tutkunları vücut analizlerinin yapılmasının ardından Sarıalan Mahallesi'ndeki piknik alanına kadar 30 kilometre pedal çevirdi.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!